Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Een thema voor WordPress kiezen

Een thema voor WordPress kiezen
MijnHostingPartner

Een thema voor WordPress kiezen

Er zijn een hoop verschillende overwegingen bij het kiezen tussen een thema binnen WordPress, een thema heeft namelijk een grote impact op de gebruikerservaring van je bezoekers. De snelheid van je website, de beveiliging van je website en de algemene prestaties. Een thema keuze is dus een overweging die je met enige aandacht dient te maken. Laten we kijken met welke zaken rekening gehouden dienen te worden.

Het thema voor jouw WordPress website maakt zorgt als het ware voor de fundering van jouw website, zonder een thema is een WordPress website niets. En met het verkeerde thema kan een WordPress website onveilig, traag en voor een negatieve gebruikerservaring zorgen. Met een thema van WordPress zelf zijn altijd al een hoop mensen tevreden. Voor degenen die meer willen is er een thema te installeren via de administrator omgeving van WordPress zelf. Of er is een aan te schaffen bij een partij zoals themeforest of anderen. Voor zo rond de 50 euro heb je vaak al een thema. Ga je verder dan dat en huur je een bureau in om jouw thema te ontwerpen, dan kan dit al snel oplopen in kosten. Het is maar net hoeveel budget je over hebt voor jouw website. Een startup zal voor een snelle en voordelige keuze gaan. De MKB bedrijven die bepaalde functionaliteit willen hebben in de website naast alleen maar een online visitekaartje zullen al snel meer gaan uitgeven. 

Laat je hier altijd goed door voorlichten en lees met elke oplossing de ervaring van anderen, en neem waar nodig contact op voor meer informatie. We hebben het vaker gezien dat uiteindelijk toch overgeschakeld wordt naar een ander thema aangezien bijvoorbeeld een bestelsysteem toch niet mogelijk was. Dit zijn vaak dure aangelegenheden indien je hier in een later stadium pas achter komt. Wees dit dus voor en verricht huiswerk naar je thema. Voor zowel gekochte thema’s als gratis. 

De beveiliging van een thema

Om de beveiliging van een thema te kunnen nalopen zijn er eigenlijk maar een aantal stappen te nemen. Er is als eerste manier goed te controleren naar hoeveel updates er uitgebracht worden, en of dit op een redelijk vaste basis gebeurd. De reviews zijn te lezen op het internet, en er is te controleren of dit thema vaak in het nieuws is geweest met beveiligingslekken. Dit kan op meerdere bronnen gecontroleerd worden. Zodra je hier lekken terugvindt die pas na lange tijd gepatched werden of lang genegeerd dan is dit een teken om ver weg te blijven van het thema.

Verder is het belangrijk dat een thema geschikt is voor de laatste stabiele PHP versies, niet alleen is dit belangrijk voor de beveiliging, maar ook voor de snelheid van een website is dit belangrijk. Meer hierover hieronder. 

Snelheid van een thema binnen WordPress bepalen

Om de snelheid van een thema te bepalen zijn er een aantal factoren waar rekening mee gehouden dient te worden. Zoals elke WordPress website hoster raden we dit aan om op een SSD pakket te hosten. WordPress heeft profijt van de snellere laadtijden die SSD schijven bieden, en daarnaast raden we aan om een MariaDB database te gaan gebruiken. Dit is een nieuwere ware open source database die gezien kan worden als de spirituele opvolger van MySQL. 

Verder is te kijken naar de scores die aangetoond worden met Google Pagespeeds, dit is een belangrijke metric voor zowel de  uiteindelijke gebruikerservaring van je bezoekers, als ook de ranking in Google. Een snelle website geeft een hoop voordelen aan de  gebruikerservaring. En kan dus er ook voor zorgen dat jouw conversies omhoog gaan en er in het algemeen meer interactie is op jouw website. 

Een thema wordt natuurlijk in de perfecte omstandigheden getest bij de specificaties die ze laten zien, houdt er dus altijd rekening mee dat deze cijfers iets hoger kunnen uitpakken. Wanneer je gebruikmaakt van onze Totaal SSD pakketten zal deze snel zijn, met onze Managed WordPress hosting pakketten razendsnel, dankzij de eigen resources die jouw website krijgt. Dat verklaard natuurlijk ook het prijsverschil tussen deze pakketten. 

Wensen en functionaliteit die voor jouw belangrijk zijn

Met een website kan je meerdere visies hebben voor wat je er op wilt hebben staan ja of nee. Een groot aantal wensen zullen altijd wel standaard bij in een thema zitten. Als bijvoorbeeld een responsief design wat je website ook geschikt maakt voor mobiele apparaten met verschillende schermgroottes. En zoveel pagina’s als je wilt. Maar er kunnen ook bepaalde functies zijn zoals een blog post slider op de homepagina, die niet standaard erbij in zitten. Kijk dus even naar alle functies die je graag wilt zien en maak hier even een lijstje van. Dit kan je dan vervolgens even ernaast houden wanneer je opzoek bent naar een thema voor jouw WordPress website. 

Overleg hierin natuurlijk ook met je collega’s welke functies voor hun belangrijk kunnen zijn. Het kan namelijk maar zo dat je er te dicht bij staat en wat over het hoofd ziet. De meeste bekende WordPress thema’s zoals Astra en GeneratePress bieden een hoop functionaliteit, veiligheid en snelheid. 

Thema builder installeren, waarom wel of niet?

Een thema builder is een plugin wat naast je thema geïnstalleerd wordt. En is vaak een manier om ervoor te zorgen dat websites wat meer van jezelf worden. Deze software is altijd wel een zware belasting voor de WordPress website. En wordt vaak gebruikt door voordeligere website bureaus om hun “eigen” thema te maken. Kijk ook hiervoor altijd een beetje uit als je rond aan het shoppen bent voor een bureau. 

Thema builders zullen vanaf WordPress 5.9 ook afnemen in populariteit, WordPress zelf is namelijk bezig om dit uit te rollen in nu nog een select aantal thema’s. Dit kan dus voor een opschudding gaan zorgen in deze markt. En kijken we tegemoet wat hierin gaat veranderen. 

Heb jij al een WordPress thema gevonden voor jouw website? Of waar is de keuze voor jouw op geland? Laat het ons weten via Sociale Media! We horen graag waarmee gewerkt wordt.