100 van de 100 halen op Google PageSpeed Insights

Bekijk ook eens een onderstaande artikelen

MijnHostingPartner28-10-2020

Een product of dienst online aanbieden - De eerste stappen

Als je een product of dienst online wilt aanbieden dan kan dit op een groot
Lees meer
MijnHostingPartner02-11-2019

Veilige WordPress Hosting

Hoe hou ik WordPress veilig WordPress is op het moment het meest gebruikte
Lees meer
MijnHostingPartner09-02-2019

SEO voor start ups

SEO voor start ups Veel start ups springen op voor webdesign en andere takken
Lees meer
MijnHostingPartner30-05-2022

100 van de 100 halen op Google PageSpeed Insights

Het zal ondertussen geen geheim meer zijn dat jouw website snel dient te zijn voor een hoop aantal redenen. De meest vooraanstaande zijn het beter bedienen van je gebruikers en bezoekers, en het tweede de potentieel hogere score in zoekmachines zoals Google. 100 van de 100 is natuurlijk het streven van elke website, maar is niet altijd geheel realistisch. Laten we even een kijkje nemen naar de verschillende factoren die hierop invloed kunnen hebben. En hoe wij dit hebben bereikt met een eenvoudige demo website.

Nummer 1 op de ranglijst is natuurlijk de hosting die je gebruikt voor jouw website, om zo snel mogelijk jouw website beschikbaar te maken vanuit onze Nederlandse Datacentra is de pakket keuze van groot belang. We leveren verschillende pakketten geschikt voor uiteenlopende doeleinden. Wil je echter met een CMS zoals WordPress aan de gang of een soortgelijk Content Management Systeem dan kan je het beste kiezen voor een Totaal SSD pakket. Hiermee heb je voor een scherpe jaarlijkse prijs al genoeg voor het hosten van alles met betrekking tot jouw website. Van de mail, database en natuurlijk al jouw website bestanden. Het voorbeeld wat we gaan verwijzen in deze blog post is gemaakt met WordPress, draait op een regulier Totaal SSD 25 pakket, en maakt gebruik van de MariaDB database optie die hier standaard bij zit inbegrepen. 

Welke techniek gebruik je voor jouw website? 

Er zijn natuurlijk meerdere manieren om jouw website te maken, de meeste mensen zullen kiezen voor een WordPress website. WordPress staat erom bekend  aan de trage kant te zijn, maar die notie is niet geheel correct. WordPress loopt vaak vertraging op door een thema keuze en het installeren van vele onnodige plug-ins. Dat zijn de twee grootste redenen waarom een WordPress website trager kan zijn dan andere keuzes. Zolang je kritisch kijkt naar elke plug-in die je wilt installeren en goed nadenkt over jouw thema keuze kan je ervoor zorgen dat jouw websites sneller zijn dan ooit. 

Wanneer je gebruik maakt van een andere techniek zoals Joomla, Drupal of Umbraco gelden nog steeds dezelfde regels. Ga je plug-in lijst af en kijk nog een keer kritisch naar je thema. Met de meeste Content Management Systemen zal je de optie hebben om te gebruik te maken van caching, wat ook een groot verschil kan maken. 

Verder is het aan te raden om altijd van de laatste techniek gebruik te maken, dus de laatste versie van je Content Management Systeem, Plug-ins en thema’s. En ook aan de achtergrond te kijken naar welke PHP versie of ASP.NET versie geselecteerd staat. Dit zal dan zorgen dat jouw website een betere fundering heeft voor het sneller maken van de website. PHP versies hebben hier een grote impact op. 

Hoeveel bronnen laad je in?

Bronnen die extern worden ingeladen zorgen voor een vertraging op de website. En dus ook voor een lagere score op de Google PageSpeeds Insights test die je kan afnemen. Het probleem hiermee is echter dat een hoop website gebruik maken van statistiekentools, advertenties en vele andere bronnen. Zoals een externe bron voor het lettertype van de website. 

100 van de 100 halen op Google PageSpeed Insights

Dit kan je dus terugzien in de punten die de PageSpeed test je laat zien, en kan je verder terugzien in de browsertools ook. Zo kan je snel zien wat er precies wordt ingeladen. En kan je vervolgens naar kijken of dit niet anders kan, weggelaten kan worden, of lokaal inladen ook een optie is. Hier zal je in de meeste gevallen wel comfortabel moeten zijn met het kijken in de code en broncode van de website. En kan dus voor beginners wat angstaanjagend overkomen. Met de browsertools kan je echter gemakkelijk zien waar dit in zit en vaak zonder enig aanpassen van bestanden al bereiken wat je wilt.  Lees verder hieronder om de meest voorkomende vertragingen snel op te lossen. 

Foutmeldingen achterhalen en oplossen binnen je website

Veelvoorkomende vertragende factoren zijn 404 meldingen, oftewel bepaalde bronnen die niet gevonden kunnen worden. Dit kan met een aantal zaken te maken hebben, de rewrite regels die niet zijn toegepast via de web.config, een MIME type wat nog niet is toegevoegd zoals .woff2 en anderen. Of het incorrect verplaatsen van een afbeelding of bron waardoor deze melding ontstaat. Dit kan je haarfijn zien door in je favoriete browser de browsertools te openen. Dit kan je doen door F12 in te drukken in Windows. Vervolgens navigeer je naar de netwerk tab om hier exact te zien welke bronnen problemen kunnen geven. Na het oplossen hiervan zal je zien dat je website gelijk al een verschil heeft in de snelheidsscore van Google PageSpeed Insights. 

WebP afbeeldingen en moderne indelingen

Wat we ook hebben aangepast in de demo website is dat wij gebruik maken van een WebP afbeelding op de homepagina, dit is het recente bestandsformaat wat speciaal ontwikkeld is door Google om een zoon klein mogelijk bestand te kunnen generen zonder al te veel in te leveren op de kwaliteit. Dat maakt het de keuze voor elke website die foto’s wilt serveren op hun website. En zal dus voor iedereen interessant zijn. WebP afbeeldingen worden door alle moderne browsers ondersteund. Je kan alleen nog hebben dat sommige gebruikers die nooit hun browser hebben bijgewerkt jouw afbeelding dan niet kunnen zien. Maar hier zijn ook voorzorg maatregelingen voor te treffen.  

Met verdere moderne indelingen bedoelen we dat je ook de laatste technieken weer gebruikt, maak dus voor de snelste database verbinding niet meer gebruik van de oudere onveilige  MySQL(); manier, maar van mysqli of PDO. In combinatie met de snellere database van MariaDB. Hier kan je dan optimaal jouw website mee serveren.

100 van de 100 bij Google PageSpeed Insights is dus mogelijk, zeker bij MijnHostingPartner.nl, je dient echter wel te realiseren dat zodra je advertenties en overige externe bronnen gaat gebruiken dat je dan wat zal dienen in te leveren op deze score. Zorg er echter voor dat jouw website zonder deze externe bronnen 100 van de 100 scoort door alle tips toe te passen vanuit dit artikel! Mocht je nog een vraagje hierover hebben over de snelheid van jouw website dan kan je altijd even op de chat komen of een ticket aanmaken. We willen je graag verder helpen om de knelpunten te ontdekken. 

Neem nu ook jouw SSD hosting pakket af voor de hoogste scores op Google Pagespeed Insights!