WordPress geinstalleerd en nu

Bekijk ook eens een onderstaande artikelen

MijnHostingPartner02-09-2022

WordPress update 6 0 2

30 augustus heeft WordPress weer zijn laatste update uitgebracht dit keer
Lees meer
MijnHostingPartner13-04-2024

Wat is een mailprogramma?

Er zijn een aantal verschillende manieren hoe je jouw email adressen kunt
Lees meer
MijnHostingPartner16-12-2020

Koko Analytics privacy in de website statistieken

Website statistieken zijn essentieel voor het bijhouden van de prestaties van
Lees meer
MijnHostingPartner15-02-2021

WordPress geinstalleerd en nu

Gefeliciteerd! Je hebt WordPress geïnstalleerd gekregen binnen de hosting van MijnHostingPartner.nl. En je wilt nu beginnen aan het bouwen van je website. Met dit stappenplan kan je ervoor zorgen dat ook van jouw WordPress website een success wordt gemaakt. 

WordPress is een Content Management Systeem wat door een groot deel van het internet gebruikt wordt om een website mee te maken. Met zijn gemakkelijke interface en manier van werken kan iedereen eenvoudig een website opgezet krijgen en hier snel mee aan de gang gaan. Met een WordPress website beschik je over een hoop voordelen tegenover andere methoden. Namelijk het gemakkelijke wisselen van de gehele uiterlijk met een thema, en het werken met de editor wat simpeler is dan velen andere oplossingen. De WordPress editor is ervoor bedoeld om het zo makkelijk mogelijk te maken voor iedereen die er mee wil gaan werken. 

Een mooi thema uitzoeken

Een WordPress website maken is gemakkelijk met een thema, met een thema kan er zo uitgezocht worden hoe jouw website eruit gaat zien. MijnHostingPartner.nl raad altijd aan om een simpeler thema uit te zoeken, met goede reviews, regelmatige updates en een licht formaat. Met het lichte formaat bedoelen we thema’s die ontworpen zijn voor snelheid. Een zwaar thema waar allemaal vaak onnodige functies bijzitten kan niet alleen je website vertragen, maar kan er ook voor zorgen dat jouw website onveilig wordt als het niet regelmatig wordt bijgewerkt. 

Doe dus goed je huiswerk naar een thema om ervoor te zorgen dat jouw website geen nadeel heeft wat je op een later stadium terug kan bijten. Met het juiste thema zorg je voor een stabiele website.

Eerste posts en pagina’s maken binnen WordPress

Na het installeren en activeren van een thema kan je even rondspelen hiermee, zorg ervoor dat jouw logo op een mooie plek staat. En richt de website layout verder in via de WordPress customizer. Met minimale efforts kan er al een mooi uitziende website opgezet worden. 

Hierna echter zal je aan de gang moeten gaan met de content van jouw website. Een website maakt namelijk weinig tot geen kans tot succes zonder een vorm van content. Dit kan het schrijven van interresante productpagina’s zijn, het showcasen van jouw laatste projecten in een portfolio. Of het schrijven van content in de vorm van Blog posts of anders. Met content op een website laat je zien dat dit een plek verdiend op de ranglijst. Zoekmachines, advertentie netwerken en meer kijken hier allemaal naar. Als je weinig content op je website hebt dan zal vrijwel niemand iets met je website te maken willen hebben. Dunne content krijg je dan terug met een afwijzing. 

Daarom is het belangrijk om nog even te wachten met het aanvragen van een advertentie netwerk of veel te verwachten in de eerste paar maanden van jouw WordPress website. En die eerste maanden spenderen aan het schrijven en maken van content. Het maken van een WordPress website is vaak een snelle taak, het uitbreiden van de content, en het resultaat zien van je inspanningen is eigenlijk altijd een marathon, geen sprint. Het lukt maar een paar mensen om echt viraal te gaan met hun blog of website in die eerste paar maanden of zelfs langer van een website.

Een aantal handige plugins installeren

Met een WordPress website is het installeren van meer functionaliteit aan de hand van plugins ook gemakkelijk en snel te doen rechtstreeks vanuit het dashboard. Met een paar klikken voeg je al een plugin toe aan jouw WordPress website hosting. Hierna kan je hem direct gebruiken. 

Een aantal handige plugins die wij altijd aanraden om te installeren zijn: 

  • WP mail smtp
  • The SEO Framework
  • En een caching plugin

Met deze drie plugins heb je eigenlijk alles al wat je nodig zult hebben, wellicht is een cookie plugin ook van toepassing zodra je informatie wilt verzamelen met Google Analytics of een andere statistieken tool. 

Probeer nooit voor elk willekeurig klusje een plugin te installeren, wees altijd kritisch of je een plugin echt nodig hebt en doe op dezelfde manier onderzoek naar een plugin als je dit met je thema hebt gedaan. Een verkeerde plugin kan er namelijk ook voor zorgen dat jouw website kwetsbaar is voor aanvallen van buitenaf. Met een beetje kennis of onderzoek naar HTML en CSS kan je ook veel oplossingen ook toepassen zonder gelijk een plugin te hoeven installeren. Het is namelijk niet nodig om voor een mooie inhoudsopgave met sitelinks om gelijk hier een plugin voor te installeren. Die case als voorbeeld. 

Google diensten opzetten zoals Analytics en Search Console 

Om vervolgens te meten hoe jouw WordPress website presteerd is het vaak nodig om een aantal diensten van Google op te zetten. Google is en blijft voorlopig nog wel de zoekmachine die iedereen gebruikt. En daarom is het ook raadzaam om de diensten hiervan te gebruiken. Privacy even terzijde. Met Google Analytics heb je een krachtige tool geinstalleerd in je website die inzicht geeft hoe gebruikers met jouw website omgaan. En welke pagina’s het meest populair zijn. Dit kan je vervolgens toepassen voor dit succes te reproduceren met jouw laatste pagina’s of blog posts. 

Google Search Console is een dienst van Google die ervoor zorgt dat je een tip van de sluier te zien krijgt hoe Google jouw website inziet. Zo kan je zien op welke posities je staat met diverse zoekopdrachten, en of je website wel in orde is met mobiel en snelheid. Dit is dan vervolgens op te lossen of te verbeteren. Enige wat je nodig hebt om gebruik te maken van de diensten van Google is een Google account. En het installeren van een DNS record en een code snippet in je WordPress website. 

Hopelijk weet je nu waar je dient te beginnen met de de eerste stappen van een WordPress website. Maak ook van jouw WordPress website een succes samen met jouw hosting partner!