Veel voorkomende WordPress foutmeldingen

Bekijk ook eens een onderstaande artikelen

MijnHostingPartner27-12-2017

WordPress websites waar moet je op letten

WordPress websites waar moet je op letten? Om een WordPress website succesvol
Lees meer
MijnHostingPartner22-07-2023

Caching binnen WordPress

Als WordPress-website-eigenaar ben je waarschijnlijk altijd op zoek naar manieren
Lees meer
MijnHostingPartner28-01-2020

Meerdere talen op mijn website

Als je een website hebt dan is het wellicht interessant om hierop meerdere
Lees meer
MijnHostingPartner16-06-2020

Veel voorkomende WordPress foutmeldingen

Als je aan de slag gaat met WordPress op je hosting dan kan het zijn dat je tegen foutmeldingen aan loopt.Een ervaren gebruiker zal waarschijnlijk wel weten hoe je dit op moet lossen.
Wanneer je een beginnende gebruiker bent kan dit echter wel even schrikken zijn en je zal dan waarschijnlijk niet weten hoe dit komt.We gaan in deze blog post een aantal veel voorkomende foutmeldingen in WordPress doornemen.

Error establishing a database connection

Een van de meest voorkomende foutmeldingen in WordPress is de melding dat er geen verbinding gemaakt kan worden met de database.Vaak komt deze melding naar boven als "Error establishing a database connection" en dan vraag je je waarschijnlijk af waar je moet beginnen.
Deze melding kan verschillende oorzaken hebben en daarom is het belangrijk dat we er eerst achter komen waar de fout precies in zit.Je dient hiervoor de debugging aan te zetten in WordPress zelf en dat kan op de volgende wijze: WordPress foutmeldingen aanzetten.
Hier zal dan precies naar boven komen wat er precies fout is met de database verbinding.Als er "A connection attempt failed because the connected party did not properly respond after a period of time, or established connection failed because connected host has failed to respond." naar boven komt dien je de database server te controleren.
De kans is hierbij groot dat je niet de juiste database server geselecteerd hebt.Je kan de juiste server achter halen in het control panel onder het kopje MySQL5.x en dan klik je op je database.
Ook kan het geen kwaad om je database gebruiker te controleren.Als je in PHPMyAdmin in kan loggen met deze gegevens dan weet je dat de gegevens juist zijn.
Zo niet dan dien je dit aan te passen in het control panel en te wijzigen in je wp-config file.

een wit scherm

Wellicht heb je wel eens een wit scherm op je WordPress hosting gehad, dit kan erg verwarrend zijn.Je krijgt hierbij namelijk geen foutmelding maar je zit gewoon een blanco scherm staan.
Als je hiervoor de foutmeldingen in je wp-config bestand aan zet zal je hier echter wel een melding over terug krijgen.Ook wil het wel eens voorkomen dat deze foutmelding als een 500 error verschijnt.
Vaak is de veroorzaker hiervan de PHP versie die verouderd is, gelukkig kan je dit makkelijk aanpassen.Je dient hiervoor namelijk in het control panel in te loggen en vervolgens ga je naar het kopje websites.
Hier onder klik je dan op het domein met de 500 error en vervolgens ga je naar extensions.Hier kan je de PHP versie volledig naar eigen wens aanpassen, het is aan te raden om de nieuwste versie hiervoor te selecteren.
Als de PHP versie inderdaad de veroorzaker is dan zal je op nieuwe WordPress versies hier gelukkig wel een foutmelding bij krijgen.Je zal dan de volgende melding krijgen: "your server is running PHP version 5.6 but WordPress 5.4.1 requires at least 5.6.20"

Een 404 error op elke pagina

Het kan zijn dat je je WordPress websites eindelijk draaiend hebt gekregen maar dat je op elke sub pagina een 404 error krijgt.Dit is behoorlijk frustrerend omdat je meestal niet direct uit kan vinden waar deze fout precies zit.
Als eerste dien je dan in je WordPress admin omgeving je permalinks te controleren.Soms wil het nog wel eens zijn als je deze aanpast en hierna direct weer terug zet dat het weer werkende is.Mocht dit niet het geval zijn dan kan je een url rewrite toepassen.
Je dient de url rewrite verder toe te passen in je eigen web.config bestand op de volgende wijze: WordPress URL Rewrite.Vaak zal je zien dat wanneer je dit toegepast hebt dat de onderliggende pagina's weer bereikbaar zijn.

Another update is already in progress

Het kan zijn dat wanneer je op een oudere WordPress site draait en je bij wilt werken dat je een foutmelding krijgt.De foutmelding zal dan zeggen dat er al een update gaande is terwijl je helemaal niet aan het bijwerken bent.
Gelukkig is er een manier om dit gemakkelijk op te lossen door alles handmatig bij te werken.Voordat je hier aan begint dien je wel een back-up te maken van al je bestanden voor als er iets fout gaat.
Nadat je een back-up hebt gemaakt kan je WordPress downloaden en lokaal opslaan in een map waar je makkelijk bij kan.Vervolgens maak je via Filezilla verbinding en overschrijf je de huidige installatie.Je kan hiervoor de opties 'Overwrite source if newer' voor gebruiken.Hierna zal je huidige wordpress installatie overschreven worden met de nieuwere versie en kan je hier dus zo weer gebruik van maken.Je kan de WordPress versie dan verder ook controleren in de admin omgeving, je zal dan zien dat hier geen update meer voor is.

installation failed, could not create directory

Het kan zijn dat je bij het installeren van een plug-in de foutmelding krijgt dat de map niet aangemaakt kan worden.Dit zal dan komen omdat je schrijf rechten niet goed staan, je kan dit dan aanpassen in het control panel.
Je gaat dan in de filemanager en klikt dan op het slotje in het control panel bij de wwwroot map.Vervolgens kan je de rechten aanpassen en je zet hiervoor de schrijf rechten dan vervolgens aan.Hierna kan je de plug-in installeren.
Mocht je verder nog vragen hebben dan je altijd kijken of er een chat medewerker aanwezig is.Indien er niemand op de chat aanwezig is kan je een ticket aanmaken via ons ticket systeem.Contact via Facebook of Twitter is ook mogelijk.