Tips voor het maken van back-ups

Bekijk ook eens een onderstaande artikelen

MijnHostingPartner20-02-2023

Hoe kun je zien of een website met WordPress gemaakt is?

Er zijn een hoop verschillende methoden om een website te maken WordPress
Lees meer
MijnHostingPartner17-05-2023

De impact van Downtime op je website

Een van de belangrijkste aspecten van een succesvolle en betrouwbare website
Lees meer
MijnHostingPartner07-01-2023

WordPress handmatig updaten

WordPress is als laatste redmiddel handmatig te updaten om enige sterk verouderde
Lees meer
MijnHostingPartner14-11-2019

Tips voor het maken van back-ups

Tips voor het maken van back-ups

Het maken van back-ups voor je website is natuurlijk hartstikke belangrijk. Niet alleen handig maar mocht er iets kapot gaan op jouw Hosting kan je dit zo herstellen. 

Er zijn hierbij ook een aantal dingen die je wel en niet moet doen bij het maken van back-ups. We gaan in deze blog post zaken door nemen die je wel en niet moet doen bij het maken van back-ups.

Hoe vaak moet ik een back-up maken?

Een vraag die we regelmatig krijgen is hoe vaak je nou precies een back-up moeten maken. Hier is niet echt een juist antwoord op, dit hangt natuurlijk ook af van je website en de content die er op staat.

Als je veel belangrijke data er op hebt staan die elke dag veranderd dan is het aan te raden om minimaal een keer per dag een back-up te maken. Wanneer je gebruik maakt van een hobby website die eens per maand aangepast wordt dan kan je het beste voor je bijwerkingen doorvoert een back-up maken.

Een back-up maken kan natuurlijk altijd even duren vooral wanneer je een grote website hebt. Het is daarom aan te raden om de back-up te maken in je vrije tijd of vlak voordat je naar huis gaat.

Zo kan je de back-up rustig door laten lopen zodat dat je er last van hebt. Wanneer je dan de volgende ochtend kijkt dan zul je zien dat de back-up is afgerond.

Hoe kan ik Back-ups maken?

Als je gebruik maakt van Hosting diensten dan zul je hier regelmatig een back-up van moeten maken. Bij MijnHostingPartner zijn er verschillende manieren waarop het mogelijk is om een back-up van je website te maken.

Je kan dit in het control panel onder space statistics doen en vervolgens op back-up drukken. Vervolgens kan je kiezen waar je de back-up precies geplaatst wilt hebben, dit is over het algemeen in jouw space.

Als hier een zip bestand van is gemaakt hoef je hier alleen maar op te drukken en het wordt lokaal opgeslagen. Zo heb je een back-up in jouw totaal pakket staan maar ook lokaal.

Als het het liever direct lokaal opgeslagen wilt hebben dan kan je dit wellicht het beste via FTP doen. Je kan dit dan bijvoorbeeld via een programma zoals FileZilla doen.

Vervolgens maak je lokaal een mapje aan waar je dit in opgeslagen wilt hebben en je sleept je bestanden hier naar toe. Dit kan echter even duren, het is daarom altijd aan te raden om dit te doen vlak voor je naar huis gaat.

Ook is het mogelijk om een automatische back-ups te maken in het control panel. Je kan dit verder instellen onder scheduled tasks, je selecteert hierbij de back-up taak.

Hoe kan ik mijn back-ups bewaren?

Nu is er natuurlijk nog de vraag over hoe je je back-ups het beste kan bewaren. Je kan dit altijd het beste lokaal doen, zo heb je altijd een back-up op jouw computer staan.


Ook als er iets fout gaat in jouw Hosting is dit zo binnen enkele momenten te herstellen. Het is hierbij ook aan te raden om de datum van de back-up erbij te noteren, zo weet je precies van wanneer het is zodra je dit hersteld.


Mocht je hier verder nog vragen over hebben dan kan je altijd kijken of er een chat medewerker beschikbaar is. Indien niemand op de chat aanwezig is kan je een ticket richting onze helpdesk aanmaken. Contact via Facebook of Twitter is ook mogelijk.