Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Logo designen

Logo designen
MijnHostingPartner

Logo designen

Met een bedrijf en een website starten zijn er een hoop zaken die je dient af te strepen, een centerpiece van jouw gehele bedrijf vormt nog altijd het logo wat je voert. Alhoewel het logo kan veranderen in de loop van tijd is vaak een blijvende fundering binnen je bedrijf. 

Je kan het maken van een logo gemakkelijk uitbesteden aan een bureau in je buurt of in verre landen, maar je kan ook het logo zelf maken met een kleine tijdsinvestering. Dit kan je doen met een hoop verschillende tools, laten we in deze blog post 1 manier toelichten die gebruiksvriendelijk is en (grotendeels) gratis te gebruiken is. 

Canva

Canva is een tool die populair is onder digitale marketeers en met goede reden, met een beetje jezelf erin verdiepen kan je mooie resultaten neerzetten die speciaal zijn afgestemd naar jouw wensen. Je kan kiezen uit vele verschillende ontwerpen en die vervolgens zelf aanpassen naar jouw stijl en teksten. Een logo dient er professioneel eruit te zien en dat kan eenvoudig met Canva. Meld je simpelweg aan voor een account, wat gratis kan of betaald met meer mogelijkheden, en begin met het maken van jouw logo. Je ziet dan gelijk een hele waslijst aan templates die je kunt gebruiken, onderdelen waar je voor dient te betalen zijn uitgelicht met een kroontje voor de pro versie. 

Met de gratis optie kan je vele verschillende logo’s maken, het enige minpunt hierin is dat de achtergrond niet transparant gemaakt kan worden zonder de pro versie, maar dat kan je weer oplossen door het ontwerp door een generator hiervoor te halen zoals die van Adobe: 

https://www.adobe.com/nl/express/feature/image/remove-background/transparent

Het logo kan je bewerken via de eenvoudige menu items die Canva aanbiedt, en hierdoor kan iedereen ermee werken, ook zonder ervaring in dit veld. Met een wil om jezelf hierin te verdiepen kan je al snel vaak mooie resultaten neerzetten die je de kosten van een logo maker kunnen besparen.

Logo designen

Andere opties voor je logo

Er zijn ook AI tools beschikbaar die een logo voor je kunnen maken, die zijn in mijn testen echter vaak nog niet zover dat je dit ook daadwerkelijk wilt gebruiken voor complexere logo’s. En dien je vaak nog zwaar zelf te bewerken voordat je een tevreden resultaat kunt neerzetten. Wanneer je een logo uitbesteed aan verre landen heb je vaak gemixte resultaten. En kan je vaak langer bezig zijn om een logo naar tevredenheid te krijgen. 

Als laatste heb je natuurlijk ook de optie om in zee te gaan met een lokale freelancer of bureau, hier kan je dan vaak beter en eenvoudiger mee communiceren wat je wil kan je vaak omschrijven in een kennismakingsgesprek. Hiervoor zal je echter wel meer budget voor weg dienen te leggen, aangezien dit uiteraard een persoonlijkere aanpak biedt en je hiervoor ook betaald. Zoek hiervoor simpelweg met een zoekmachine naar wens naar “Logo laten maken [dorp, stad, of regionaam]” En je zal verschillende opties vinden die je verder kunnen helpen. Ook kan je een kijkje nemen op freelance marktplaatsen waar je een freelancer hiervoor kunt inhuren. 

Je logo gebruiken binnen je website en mail

Om jouw logo vervolgens te gaan gebruiken binnen je website en mail is het vaak raadzaam om het logo te verkleinen, dit kan vaak schelen in de laadtijd van je website. Dit kan je weer doen met een andere online tool die vaker door ons is behandeld, tinypng. Dit behoud de transparantie van het logo, en verkleind dit al vaak met de helft. Hierna kan je het logo gaan gebruiken op je website, indien je WordPress gebruikt is dit eenvoudig in te stellen in de customizer met de Site Logo optie, en de Site Icon, die vaak onder het kopje Site Identity te vinden zijn afhankelijk van je gebruikte thema. 

In de mail kan je dit verder instellen binnen je gebruikte mail programma’s, binnen onze webmail kan dit bijvoorbeeld binnen de volgende plek: 

https://www.mijnhostingpartner.nl/client/knowledgebase/e-mail/algemene-mail-informatie/logo-toevoegen-aan-handtekening/

Je upload je logo dan naar een logische plek binnen je website, of gebruikt hiervoor de link die je in WordPress hebt aangemaakt. 

Belang van een logo

Een logo vormt het centrale herkenningspunt van jouw merk, en zorgt voor eenvoudige herkenning. Een handtekening of website zonder logo kan uiteraard ook, maar zal er vaak onprofessioneel uitzien en niet serieus genomen worden hierdoor. Wat jij wilt als merk en bedrijf is dat er natuurlijk zo min mogelijk punten zijn waar een mogelijke zakenpartner of klant op kan afknappen.

Als voorbeeld kan je een contactverzoek starten met een mogelijke leverancier voor je product, doe je dit via een gratis mail adres en zonder professionele handtekening dan zal je linearecta in de SPAM folder worden gezet. Doe je dit met een eigen email adres die je hebt aangemaakt binnen de hosting van MijnHostingPartner.nl, en met een professionele handtekening waarin je een logo integreert dan zal je hier een stuk betrouwbaarder in overkomen.

Het logo vormt ook een centraal punt binnen je website en het is belangrijk om hier de “home” pagina aan te linken, dit is namelijk een standaard procedure waar vele gebruikers aan gewend zijn, en onmisbaar is binnen elke website. 

Hoe ga jij je Logo maken of laten maken? Laat ons het resultaat zien en deel het met ons op sociale media! We kijken ernaar uit om jouw resultaat te zien.