Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

YouTube breidt de lengte van shorts uit

YouTube breidt de lengte van shorts uit
MijnHostingPartner

YouTube breidt de lengte van shorts uit

YouTube shorts zijn sinds de lancering hiervan al snel een favoriet geworden door menig gebruiker, shorts stellen mensen in staat om korte verticale video’s te bekijken op YouTube. En zo biedt YouTube beide formaten video media aan. In de stijl van TikTok en in de traditionele langere formaat van YouTube. Als adverteerder en website beheerder ben je uiteraard al bekend met het platform voor het aanbieden van promotie video’s en instructie materiaal. Waar YouTube shorts zeker een manier kan zijn om ook jouw producten aan gebruikers met een kortere aandachtspanne kunt bereiken. 

Laten we in deze blog post behandelen welke wijzigingen er naar YouTube shorts komen, en hoe jij hier als marketeer gebruik van kunt maken.

Van maximaal 60 seconden naar 3 minuten

Shorts konden eerst maximaal 60 seconden zijn, en waren dus gericht op korte video’s voor informatie of vermaak, sinds de lancering is het een functie geworden die een hoop doelgroepen aanspreekt. Je kan namelijk eenvoudig scrollen en altijd verzorgd worden van nieuwe content wat zich aanpast naar jouw wensen. YouTube heeft sinds de lancering hiervan ook de aandacht van een nieuwe vlaag Creators gekregen die eerst gelimiteerd waren om hun content op TikTok te posten. Content van vrijwel elk onderwerp wordt gemaakt en is populair bij niet enkel de jongere generatie, maar elke generatie. 

De uitbreiding van 60 seconden naar 3 minuten is volgens YouTube een wens van vele Creators, en die dus mogelijk wordt gemaakt en gelanceerd wordt op 15 oktober. Langere verticale video’s zijn hierdoor wat minder gelimiteerd, en kunnen een langer proces tonen, wat niet hevig geknipt dient te worden om te beperken tot die 60 seconden. Dit vervaagt wel de grens die eerst nog duidelijk was binnen YouTube tussen hun traditionele langer formaat video’s, en nu ook de langere Shorts. Het zal interessant zijn om verder te bekijken hoe dit zich ontwikkeld. 

Nieuwe tools binnen de editor

Voor Creators komen er ook een aantal creatietools bij die je in staat stellen om templates van Shorts te gebruiken van anderen, klik daarbij enkel op Remix en hierna de optie om de template te gebruiken voor jouw spin hieraan. Dit om het eenvoudiger te maken om trends en virale content sneller te maken. 

De AI van Google DeepMind, Veo, komt ook naar YouTube Shorts en Creators kunnen hun ideeën tot leven brengen met levendige achtergronden voor hun video’s en zelfs op zichzelf staande video’s. 

Nieuwe Trends pagina voor Shorts

Ook komt er een nieuwe trends pagina naar YouTube toe speciaal voor Shorts, waar je als Creator kunt inzien wat er op dit moment trending is en hierop je laatste video’s kunt gaan maken. Ook kunnen gebruikers eerder zien wat zoals de berichten van gebruikers zijn op YouTube Shorts en de comments dus al eerder inzien voordat je Short opent. Wat je al een idee kan geven naar de ontvangst van enige Shorts en Trends zonder dat je Short eerst dient te openen. 

Optie voor het minder weergeven van Shorts

Ook komt er een optie voor gebruikers die liever minder Shorts binnen hun feed willen inzien, klik daarbij op de drie puntjes naast de Shorts in je feed en kies voor de optie om dit minder weer te geven. Er worden dan tijdelijk minder Shorts weergegeven binnen de Feed. Waarom dit enkel tijdelijk is wordt er verder niet bij vermeld door YouTube. 

Als websitebeheerder zal je al gemerkt hebben dat een mix van advertentie en promotie kanalen een must is om nieuwe bezoekers te blijven trekken naar je website. Met de Google updates aan het zoeknetwerk is het vaak onzeker of je wel elke maand rekening kan houden met een influx van nieuwe bezoekers. Actief promoten via Video op YouTube, sociale media posts, en andere externe vermeldingen kunnen je bereik hierin vergroten en ervoor zorgen dat je niet op 1 pilaar je website bouwt. Maar je kansen spreid over meerdere netwerken. Met dit langere formaat aan Shorts kan jij dus ook jouw langere content hierop gaan aanpassen om promotie te maken voor je diensten, producten, en website zelf. 

Wil je ook de laatste nieuwtjes en tips ontvangen met betrekking tot het beheren, hosting,  promoten, en maken van Websites? Volg ons dan op Sociale Media om op de hoogte te blijven van ons blog!