WordPress door de jaren heen

Bekijk ook eens een onderstaande artikelen

MijnHostingPartner19-03-2021

Umbraco 8 12 uitgebracht

Umbraco is een Content Management Systeem gebaseerd op .NET Core. Op 11 maart
Lees meer
MijnHostingPartner10-07-2023

Wat is de content van een website?

Een goed ontworpen website is de hoeksteen van deze online aanwezigheid. Het
Lees meer
MijnHostingPartner27-08-2020

Tips om je mailbox te organiseren

Als je gebruik maakt van zakelijke Hosting dan zal je hierbij gegarandeerd
Lees meer
MijnHostingPartner03-09-2020

WordPress door de jaren heen

WordPress is het meest bekende content management systeem wat op het moment gebruikt wordt.Door de jaren heen is het stukken verbeterd en uitgebreider geworden waardoor het makkelijker is om op je hosting te gebruiken.
Omdat het zoveel veranderd en verbeterd is door de jaren leek het ons interessant om door te nemen hoe het veranderd is.In deze blogpost gaan we doornemen hoe WordPress veranderd is door de jaren heen.

Het begin

De basis van WordPress zelf begint in 2001 bij een programmeur genaamd Michel Valdrighi.Hij heeft in 2001 een mini blogprogramma genaamd B2 echter stopte hij hier al vrij snel mee.
Michel is hier toen voornamelijk mee gestopt omdat hij zich aan het richten was op andere projecten.De volgende ontwikkeling hiervan vond plaats in 2003 toen een programmeur genaamd Matt Mullenweg de software gebruikte.
Dit was een student die de software gebruikte om foto's online te plaatsen en soms om een blog te maken.In een van deze blogposts had hij ook aangegeven dat hij het B2 project wel zou willen uitbreiden.
Hij is samen met Mike Little begonnen aan dit project en zo is WordPress begonnen, de eerste officiële versie kwam uit in 2003.Het was al vrij snel bekend dat dit een hit zou worden en het team is om die reden ook snel gegroeid.

WordPress 1.0

De eerste officiële WordPress versie is uit gekomen op 3 januari 2004 en was een grote stap vooruit.Bij deze versie was het namelijk mogelijk om zoek machine vriendelijke perma links in te stellen.
Niet alleen dat maar je kon toen ook meerdere categorie toevoegen aan een blog post.Dit was wel mogelijk echter diende je hiervoor wel de perma link functie te gebruiken.
Toen de tijd was het al gemakkelijk om WordPress te installeren echter hadden ze het toen nog makkelijker gemaakt.Ze hadden het toen mogelijk gemaakt om het wp-config bestand te bewerken via de webbrowser.

WordPress 2.0

Op 3 januari 2004 was WordPress 1.0 uitgekomen en binnen iets minder dan 1 jaar was de tweede versie van WordPress al uitgekomen.Ze hebben op 31 december 2005 namelijk een nieuwe WordPress uitgebracht genaamd WordPress 2.
Hierbij hebben ze de admin omgeving compleet opnieuw ontworpen.Dit hebben ze niet alleen qua functionaliteiten verbeterd maar ook de user interface.
Hierdoor was het niet alleen sneller maar ook een stuk gebruikers vriendelijker.Ook hebben ze hierbij WYSIWYG (What you see is what you get) bewerkingen toegevoegd, je had dus de mogelijkheid om de pagina van te voren bekijken.

WordPress 3.0

Na 5 jaar gebruik te maken van WordPress 2 hebben ze WordPress 3 uitgebracht op 17 juni 2010.Hierbij hebben hebben ze een nieuw standaard thema geïntroduceerd genaamd Twenty Ten.
Een andere functie die is toegevoegd is dat is het bulk updaten van je geïnstalleerde thema's.Ook is er een mogelijkheid toegevoegd om meerdere WordPress websites te draaien vanuit een installatie.
Dit was een samenvoeging van WordPress MU en staat voor multi site. Als je hier geen gebruik van maakte dan hoef je je hier ook geen zorgen om te maken.

WordPress 4.0

Op 4 september 2014 was WordPress 4.0 uitgebracht en wijzigingen aan de database structuur toegepast.Hierbij hebben ze het bewerken van je media content een stuk overzichterlijker gemaakt.
Ze hebben in deze update namelijk voor je fotos een grid layout toegevoegd waardoor het een stuk overzichtelijker is.Dit is de grid layout die tot op de dag van vandaag nog steeds in WordPress zit.
Niet alleen voor de fotos in WordPress is dit het geval maar het is ook toegevoegd bij het installeren voor plug-ins.Dit heeft het een stuk gemakkelijker gemaakt om de gewenste plug-ins te installeren.

WordPress 5.0

WordPress 5.0 is de nieuwste versie van WordPress en ook hier zijn er grote wijzigingen toegepast.Hierbij hebben ze namelijk een nieuwe editor toegepast genaamd Guttenberg.
Dit is een block editor die het voor de gebruikers een stuk makkelijker maakt om de content te bewerken.Gelukkig werd je als gebruiker niet geforceerd om hier gebruik van te maken en je hebt gewoon nog de mogelijkheid om de oude editor te gebruiken.
Met deze versie is Managed WordPress hosting ook steeds populairder geworden omdat je hierbij niet zoveel onderhoud hoeft te plegen.Dit komt omdat alles hierbij automatisch wordt bijgewerkt zodat je dit zelf niet meer hoeft te doen.
Mocht je verder nog vragen hebben dan je altijd kijken of er een chat medewerker aanwezig is.Indien er niemand op de chat aanwezig is kan je een ticket aanmaken via ons ticket systeem.Contact via Facebook of Twitter is ook mogelijk.