Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Mediavine blokkeert uitgever vanwege AI content

Mediavine blokkeert uitgever vanwege AI content
MijnHostingPartner

Mediavine blokkeert uitgever vanwege AI content

Mediavine, een van de advertentie leveranciers die vaak ingezet wordt door grotere content websites heeft een uitgever verbannen van hun platform vanwege AI content wat ingezet werd. Dit is een teken dat loutere AI content op je website voorzichtig omgesprongen mee dient te worden, en niet lukraak gebruikt dient te worden. Dit kan op de korte termijn nog geen gevolgen hebben, maar op de langere termijn kan dit dus zware consequenties hebben. Laten we in deze blog post bespreken wat exact de situatie was, en waar jij hierin rekening mee dient te houden voor jouw websites. 

Dat AI in een opmars is hoeven we je niet meer uit te leggen, sinds de lancering van ChatGPT, Gemin, en ook Copilot wordt dit door digitale marketeers, websitebeheerders, IT personeel, en alledaagse middelbare scholieren ingezet. Dit is echter niet zonder enige haken en ogen, en we zijn nog niet op het tijdpunt dat we allemaal de jas aan kunnen trekken en het werk over kunnen laten aan AI.

Originele content wat onderzocht is, uit eigen ervaring geschreven is, met je eigen flair, heeft nog altijd de voorkeur voor niet alleen Google, maar ook voor advertentie uitgevers zoals Mediavine.

Wat is er precies gebeurt? 

Volgens informatie die online is verschenen op Reddit van gebruikers, beëindigt het advertentiebeheerbedrijf Mediavine de accounts van uitgevers vanwege overmatig gebruik van AI.

Mediavine is een toonaangevend bedrijf op het gebied van advertentiebeheer dat producten en diensten levert om website-uitgevers te helpen hun inhoud inkomsten te laten generen, zoals ook bijvoorbeeld veel uitgevers in Nederland doen met Google AdSense. Waar Mediavine erom bekend staat om meer inkomsten te kunnen generen voor hetzelfde aantal verkeer op een website.

Het bedrijf heeft een elite-status als Google Certified Publishing Partner, wat betekent dat het voldoet aan de hoogste normen en vereisten van Google voor advertentienetwerken en -uitwisselingen. Ze hebben ook hoge eisen aan hun uitgevers of websitebeheerders, zo heb je 100.000 paginaweergaven per maand nodig om aan hun eisen te voldoen, en dient het verkeer op je website voornamelijk uit bepaalde landen komen. Ook hebben ze om startende websites tegemoet te komen onlangs het programma Journey gelanceerd, waar je toegang kunt krijgen tot hun dienstverlening, maar dan met nog 10.000 sessies per maand. 

Trista Jensen, Mediavine’s directeur van Ad Operations & Market Quality melde het volgende: 

“our top partners will stop spending on your sites, which will negatively affect future monetization efforts.”

De blokkering was per direct actief bij de website in kwestie, en het werd dus gelijk afgesloten. Met alle gevolgen van dien. 

De richtlijnen van Google en Mediavine

AI zal niet een eendagsvlieg zijn, en het is hier om te blijven en zal met de jaren zich verder ontwikkelen, originele content wat geschreven is in je eigen stijl en expertise zal echter nog zijn plek hebben op het internet. En in de richtlijnen van Google en Mediavine wordt duidelijk aangegeven dat dit de voorkeur heeft voor websites. Waar Mediavine zover gaat om het volgende te vermelden in een van hun blog posts: 

“Without publishers, there is no open web. There is no content to train the models that power AI. There is no internet.”

Ze ontwikkelen ook snellere en geautomatiseerde tools om actief te scannen naar lage kwaliteit AI content. 

1 case die benadrukt wordt in het artikel van Search Engine Journal is een persoon die 2000 domeinen bezit en die gevuld heeft met AI content met doel om te ranken in Google  en hier advertentie-inkomsten mee te generen. Dergelijke strategieën zijn dus voornamelijk het doelwit van Mediavine om deze eruit te vissen en tegen te houden met deze tools. 

Waar is AI wel voor te gebruiken bij Content? 

AI blinkt uit in het spelen van jouw eigen digitale assistent, en met AI kan gespard worden over ideeën voor nieuwe content, gevraagd worden om je content na te lopen en ingezet worden als een eerste punt van inspiratie. Zolang je niet knipt en plakt kan hier dus al gauw met enige veiligheid gebruikgemaakt worden. Ook kan je het inzetten bij vervelende taken of taken die een hoop repetitie vereisen. Binnen je website hosting kan je dit dus vaak inzetten in je dagelijkse taken als website beheerder. 

Het is dus een onzekere toekomst voor velen en branches zoals vertaaldiensten en transcribers zijn het hardst getroffen door AI, content schrijvers kunnen het beste AI gebruiken om zich verder te ontwikkelen en sneller en productiever te werken. AI in zijn geheel negeren zal hierin niet de juiste zet zijn.