Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Einde van Adobe Muse

Einde van Adobe Muse
MijnHostingPartner

Einde van Adobe Muse

Het einde van Adobe Muse

Adobe Muse gaat stoppen, dat heeft Adobe vorige maand bekendgemaakt via hun aankondigingen. Op 26 maart 2018 komt de laatste versie update uit voor het programma waarna de bedoeling is dat je diensten overzet naar een andere oplossing. Op 26 maart 2020 komt Adobe Muse geheel te vervallen en wordt er ook geen support meer voor geleverd. Dit is een beslissing van Adobe die niet in de goede aard valt aangezien hier nog steeds actief gebruik gemaakt van wordt door veel gebruikers. Waarom Adobe Muse zo populair geworden is na hun lancering in 2012 is omdat het een manier is om zonder codeer ervaring snel websites in elkaar te zetten. Iets waar nog steeds veel vraag naar is door gebruikers, designers en webhosters.

Een website in elkaar zetten heeft op de traditionele manier een aantal mensen nodig. Een voor de backend of de technische aard. Een voor de front-end om te zorgen dat de CSS of stijl erin verwerkt wordt, en als laatste een designer om te zorgen voor het eerste ontwerp of waar de rest van het team mee moet gaan werken / rekening houden. Een programma zoals Adobe Muse zorgt ervoor dat je dit kan omzeilen en in principe geheel zelf jouw website hosting in elkaar kan zetten zonder ook maar een regel code te zien.

Opkomst van de freelancers

Zo ontstonden er een boel eenmansbedrijfjes en freelancers die voor een lage prijs een website in elkaar konden zetten voor de plaatselijke groente boer of bakker. Nu zijn er echter veel meer opties beschikbaar om jouw website hosting in elkaar te zetten. Een Content Management Systeem zoals WordPress zorgde voor een revolutie waardoor de bakker of groenteboer opeens zelf zijn website in elkaar ging zetten. Bij een CMS kan je namelijk over het algemeen kiezen uit een kant en klare template of thema en jouw content erin zetten. Dit zorgt voor een groot hoeveelheid websites die op elkaar lijken en niet uniek zijn.

Waar moet ik naartoe na Adobe Muse?

Dat is een vraag die geen 1 antwoord heeft. Of je neemt een cursus web development en gaat zelf coderen of je stapt over op een Content Management Systeem zoals:

Er zijn een heleboel opties beschikbaar en we raden altijd aan om er een paar uit te proberen voordat je de keuze laat vallen. Zo kan je voor jezelf inschatten welk Content Management Systeem het beste bevalt. Uiteindelijk moet jij er dagelijks mee werken.

We hopen dat je de keuze kan maken tussen de Content Management Systemen en als je vragen hierover hebt dan kan je altijd even een online chat starten om je voor te laten lichten. We hebben met vrijwel alle Content Management Systemen ervaring waardoor we je snel verder kunnen helpen.