Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

De laatste Advertentie opties voor je website

De laatste Advertentie opties voor je website
MijnHostingPartner

De laatste Advertentie opties voor je website

Er zijn een aantal verschillende opties en tactieken die je kan toepassen voor het adverteren van je website hosting en online diensten, organisch verkeer, of verkeer naar je website toe waar je niet op directe basis dient te betalen is voor velen niet afdoende om voldoende klanten binnen te slepen. Adverteren is hier een oplossing voor, indien je uiteraard over een budget hiervoor beschikt. Laten we in deze blog post een kijkje nemen naar de laatste opties hiervoor die je kan toepassen in 2024 en 2025. En welke jij kunt inzetten om een succes te maken van je website. 

Adverteren op Google

Op zowel het Google zoeknetwerk als het Display netwerk is te adverteren voor je website, dit is al jaren de grootste partij hierin en het ziet ernaar uit dat je hier in de toekomst nog weinig verschil in gaat merken. Google heeft nu eenmaal in de westerse wereld biljoenen gebruikers die hier vrijwel uitsluitend het internet mee bezoeken en navigeren. Een plek bovenaan in de advertenties met relevante zoekresultaten is hierin een must voor menig webmaster. 

Het Display netwerk is een groot netwerk van websites waar je toegang krijgt tot het Google AdSense netwerk, wat weergegeven wordt op allerlei content websites. Zoals nieuwswebsites, blogs, en informatieve websites.

Met een combinatie van het adverteren op het Google Zoeknetwerk en Display netwerk zullen de meeste bedrijven een positief resultaat kunnen halen voor een vaak scherp budget wat ook verder zelf in te stellen is. Dit kan voor sommige branches een paar cent per klik zijn, maar ook al zeer snel oplopen tot euro’s. Branches zoals verzekering en banken kunnen hier al snel een aardig budget voor nodig hebben. 

Adverteren op Sociale Media kanalen

Sociale Media kanalen zijn ook nog steeds een krachtige marketingtool met de juiste strategie, mensen besteden hier een groot gedeelte van hun schermtijd op in hun vrije tijd. En zoeken hier ook op naar producten en dienstverleningen. Op een vergelijkbare wijze waar andere gebruikers Google toepassen, is er al een hele categorie aan gebruikers die onderzoek verricht op Sociale Media kanalen zoals Instagram, Reddit, Facebook, TikTok, YouTube en ga zo nog maar even door. Een tactiek die bedrijven hier vaak inzetten is het sponseren van influencers, door bijvoorbeeld een video te sponsoren, producten te laten reviewen. Of anderzijds door een influencer te laten promoten. 

Ook worden hier directe advertenties voor gedraaid op het betreffende Sociale Media kanaal. Met het doel vaak om meer volgers te generen, of gelijk doorgeleid te worden naar een landingspagina. Visuele advertenties werken hierbij vaak het beste. En een aantrekkelijk ontwerp wat met de actuele trends meegaat is vaak een tactiek. 

Zelf dien je dus ook als marketeer voor jouw website en bedrijf op de hoogte te blijven, en kanalen die je persoonlijk niet gebruikt zullen vaak een minder goede keuze voor zijn. Dit hangt echter sterk af wat jouw branche is en gebruik. 

Adverteren op derde websites

Ook is het mogelijk om op derde websites te adverteren voor jouw bedrijf, dit is dus niet via een Display netwerk zoals Google AdSense of Mediavine, maar met een directe deal op andere websites. Als je een informatieve website of blog vaak terugziet met zoekopdrachten die voor jouw bedrijf interessant zijn dan kan je hier ook de personen hierachter direct benaderen. Met een plaatsing van een link of banner advertentie kan hier gericht verkeer naar jouw website worden geleid. Niet iedere website eigenaar staat hier echter open voor, en zal je vaak aardig je huiswerk voor dienen te verrichten. 

Affiliate marketing

Affiliate marketing kan tevens een krachtige marketing tool zijn om jouw producten of diensten aan te laten bevelen op derde websites en Sociale Media kanalen. Affiliate marketing is het mogelijk maken van affiliate links die geplaatst worden op derde websites en bronnen, en die ervoor zorgen dat de content website hier een kickback voor ontvangt voor elke lead of aankoop. Lead generatie wordt dit ook wel genoemd in Nederland. 

Let dus wel dat hier vaak de infrastructuur voor aanwezig dient te zijn, en je vaak aantrekkelijke percentages dient aan te bieden. Ook kan je hier derde partijen voor gebruiken om dit mogelijk te maken. Awin, Partnerize, en Impact zijn hier enkele voorbeelden van. Ook zijn er lokale Nederlandse partijen die dit mogelijk kunnen maken.