Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

YouTube Shorts insluiten in je website

YouTube Shorts insluiten in je website
MijnHostingPartner

YouTube Shorts insluiten in je website

YouTube Shorts zijn aan het groeien in populariteit sinds de laatste keer dat we dit behandeld hebben in een blog post. Met een vaste aanwezigheid in de YouTube mobiele app en zelfs op desktop, is er niet meer aan te ontkomen. Meer en meer content creators maken hier ook steeds meer video’s voor. En zien al een hoop resultaten generen.  

Er zijn zelfs al een aantal YouTube kanalen die uitsluitend YouTube Shorts maar uploaden. Zoals ook normale YouTube filmpjes zijn ze ook in te sluiten op je website, voor zeker mobiele apparaten is het aantrekkelijk om ook in je artikelen en pagina’s een filmpje exact passend weer te geven voor mobiele apparaten. Laten we dit dus behandelen in deze blog post.

Voordelen van YouTube Shorts

YouTube Shorts zijn een nieuwe manier van content maken in hapklare brokken, ook wel snackable content genoemd. De bedoeling is hiervan om in een kleiner formaat, gericht op staande mobiele schermen de content te serveren. En is hierom geschikt voor gebruikers die onderweg zijn, vermaak zoeken of simpelweg snel een antwoord willen hebben in een kort formaat over hun vraag. YouTube Shorts zijn daarmee vergelijkbaar met zowel TikTok, als ook Instagram reels. En kunnen dus niet alleen op YouTube worden ingezet, maar ook op die platformen. 

YouTube Shorts kunnen een wat minder intimiderend introductie zijn ook om beeldmateriaal te introduceren voor je bedrijvenwebsite, avonturen blog, of freelance projecten. Met korte kleine video’s die voornamelijk bekend staan als eenvoudig opgenomen met je mobiele telefoon, en wat minder formeel als andere opties. Kan je snel een serie aan video’s produceren met minder resources dan je voor een video van 20 minuten bijvoorbeeld nodig zult hebben. 

YouTube Shorts zelf maken met minimale tools

Het enige wat je voor een YouTube Short in basis nodig hebt is een smartphone met een redelijke camera. Je schiet vervolgens een klein filmpje, en upload dit onder de Shorts functie naar YouTube. Alles kan hierbij zonder desktop zelfs worden gedaan. Maar natuurlijk als je dit wat uitgebreider wilt bewerken dan kan je hiervoor een video editor programma gebruiken om bepaalde korte clips samen te voegen en te verwerken. 

Zo kan je dus voor minder moeite dan een volledige video in elkaar zetten waar je dus gebruik van kunt maken om meer aandacht te trekken op niet alleen YouTube, maar ook dit nog verder kunt verspreiden door het gebruik op je eigen website. En het delen van de YouTube Short op andere sociale media. 

YouTube Shorts insluiten op je website

Als je gebruik maakt van WordPress dan zal je bekend zijn met de standaard invoegmethode voor het toevoegen van een YouTube video voor je website. Deze tool  kan je echter niet gebruiken met een YouTube short URL. Dit kan er namelijk voor zorgen dat dit niet herkend wordt. En daardoor niet geschikt is om op die manier weer te geven. 

Om een YouTube short in te sluiten kan je klikken op de video zelf met de rechtermuisknop. En vervolgens de optie selecteren om de YouTube short in te sluiten. Deze kan je vervolgens gebruiken op je website door dit op de volgende wijze toe te voegen. 

Open in je content het blok Custom HTML, en heb in een ander tabblad de YouTube Short openstaan. Hierna voeg je dit in op de volgende wijze. 

YouTube Shorts insluiten in je website

Selecteer Custom HTML, of zoek hier even naar binnen WordPress of je CMS.

YouTube Shorts insluiten in je website

Insluitcode kopiëren is dan even in de YouTube Short te selecteren. 

YouTube Shorts insluiten in je website

Hierna wordt de YouTube short op de juiste wijze weergegeven in de website hosting, je kan zelf nog spelen met de hoogte en breedte om dit verder aan te passen naar wens binnen je website. De standaard instelling kan wat groot zijn op sommige schermen.

Resultaten hiervan bekijken, niet vergeten in de beschrijving te linken naar jouw website

Om de resultaten van je YouTube Short te bekijken nadat je deze gepubliceerd hebt, dan kan je via de YouTube Creator studio jouw resultaten hiervan terugzien. Zoals hoe vaak de YouTube short bekeken wordt. En vanuit welke bron de meeste mensen de YouTube Short bekijken. 

In de YouTube short zelf is het ook belangrijk om een kleine beschrijving hierbij te zetten, en natuurlijk ook een manier erin zet waarop mensen gemakkelijk naar jouw website kunnen komen. Om in contact met je te komen, een bestelling te plaatsen of lid te worden van je nieuwsbrief. Kortom een conversie kan plaatsvinden. 

Heb jij al een YouTube Short gemaakt voor jouw bedrijf, passie, of project? Sluit hem dan nu ook met bovenstaande tips in op je website! En haal het meeste uit jouw content. Wil je meer tips zoals dit ontvangen van MijnHostingPartner.nl? Volg ons dan nu via Sociale Media!