Wat kost een simpele website?

Bekijk ook eens een onderstaande artikelen

MijnHostingPartner24-05-2014

Storing MySQL 1

Op dit moment is er een storing gaande met een van onze MySQL 1 servers. Dit
Lees meer
MijnHostingPartner01-08-2019

Google wil https en www in de adresbalk verbergen

Als gebruiker zijnde is het wel fijn om te weten of de website die je bezoekt
Lees meer
MijnHostingPartner11-01-2021

Indexeringsproblemen oplossen

Wanneer je van Google Search Console gebruikmaakt om alles uit je website te
Lees meer
MijnHostingPartner27-10-2023

Wat kost een simpele website?

Een website is niet meer weg te denken in het ondernemen van vandaag, het kan je helpen om nieuwe klanten binnen te halen,  je bestaande klanten helpen, en nog veel meer. Ieder bedrijf, onderneming of vereniging heeft profijt van een website. Zelfs als dit een simpele website is. In deze blog post gaan we behandelen wat omschreven kan worden als een simpele website, en hoe deze eenvoudig en voordelig zelf te maken is. Laten we beginnen!

Wat is een simpele website? 

Een simpele website kan op veel verschillende manieren worden opgevat, een website kan in de meeste simpele vormen gezien worden als een online visitekaartje. Waar je contact gegevens op staan,  een overtuiging van je bedrijf, ervaringen van eerdere klanten, en enige informatie die jij belangrijk acht. Al deze functionaliteit is eenvoudig zelf op te zetten en kan zonder het aannemen van een website bouwer zelf gemaakt worden. Zo bespaar je jezelf honderden euro’s. Laten we de verschillende onderdelen opbreken die een website met zich mee brengt, en hoe jij hierin kunt besparen. 

Hosting

Een van de eerste stappen bij het opzetten van een website is een hosting pakket, hosting is het huren van ruimte op een server waarop jouw website wordt gehost of geplaatst. Het kan gezien worden als de fundering van jouw website. Met onze hosting pakketten heb je een solide fundering die niet alleen snel is en betrouwbaar, maar ook voordelig. Voor de meeste projecten voor een simpele website raden we aan om te kiezen voor een SSD hosting pakket. Oftewel ons meest gekozen pakket wat aangegeven staat op onze website. Met dit pakket heb je alles erin zitten wat je nodig zult hebben, en kan je jaren vooruit met de specificaties. Een website is namelijk niet iets voor de korte termijn, maar is een project voor de toekomstige jaren. 

Domeinnaam

Een domeinnaam is het webadres waarop jouw website te vinden is (bijvoorbeeld zoals wij mijnhostingpartner.nl hebben). De kosten voor een domeinnaam variëren afhankelijk van de extensie (.nl, .com, .net, etc) en zijn net als het hosting pakket jaarlijkse contracten. Het is dus een kleine investering om jouw eigen plekje op het internet vast te leggen. Controleer gelijk via onze domeinnaam configurator of jouw domeinnaam nog beschikbaar is. En registreer hem gelijk! 

Website zelf maken met WordPress

WordPress is een populair platform voor het bouwen van websites. Het is gebruiksvriendelijk en biedt een scala aan thema’s , plug-ins, en andere hulpmiddelen die het bouwproces vergemakkelijken. Als je zelf aan de slag gaat met WordPress, zijn er geen directe kosten aan verbonden. Deze software is namelijk gratis in gebruik en kan eenvoudig met een druk op de knop geïnstalleerd worden in je hosting ruimte bij MijnHostingPartner.nl. 

Thema keuze binnen WordPress bepaalt veel

De keuze van het thema binnen WordPress is van groot belang. Een thema bepaalt het uiterlijk en de functionaliteiten van je website. Er zijn zowel gratis als betaalde thema's beschikbaar. Voor een simpele website zoals we het hier over hebben is een gratis thema in de meeste gevallen meer dan voldoende. De standaard thema’s die WordPress zelf al voor je klaar heeft staan zullen ook in sommige gevallen al voldoende zijn. Blader rond binnen je WordPress installatie om ideeën op te doen, en kies een thema uit wat je het meeste bevalt. 

Jaarlijkse kosten aan een website, en mogelijk bijkomende kosten

Naast de bovengenoemde kosten, kunnen er nog enkele kosten zijn die nog zelf te kiezen zijn om op je te nemen. Denk bijvoorbeeld aan een betaald WordPress thema of plug-in, of een extra zoals een SSL certificaat bij ons. Dit kan je website beveiligen met het welbekende slotje in de browserbalk. Al deze kosten zijn echter niet verplicht en zijn verder zelf te bepalen of dit het waard is om te investeren. Er is ook bij velen eerst de gratis versie te gebruiken om hierna nog te beslissen om over te stappen naar de premium versie. 

Bijkomende kosten kunnen ontstaan als je extra functionaliteiten of maatwerk aan je website toevoegt. Dit kan bijvoorbeeld zijn voor de integratie van een webshop, het implementeren van betaalmethodes, of het laten maken van een uniek ontwerp. Deze kosten zijn afhankelijk van de complexiteit van de toevoeging en kunnen variëren van enkele tientjes tot enkele duizenden euro's. Ook die kosten zijn dus weer aan jezelf of je het waard vindt om dit te investeren in de website. 

De kosten voor een simpele website kunnen variëren afhankelijk van de keuzes die je maakt en de functionaliteiten die je nodig hebt. Het is belangrijk om een duidelijk beeld te hebben van je wensen en budget voordat je aan de bouw van je website begint. Zo ben je het best voorbereid voor de eerste stap voor jouw online aanwezigheid!