Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Media binnen WordPress

Media binnen WordPress
MijnHostingPartner

Media binnen WordPress

Media komt tegenwoordig in vele vormen en maten, van video’s die je toe wilt voegen aan je WordPress website tot afbeeldingen en audio.  In deze blog post laten we zien hoe je dit doet en er het beste uit kan halen. 

Een WordPress website kan er saai uitzien zonder media. Een muur aan tekst kan voor een groot aantal bezoekers als afschrikkend werken en ervoor zorgen dat mensen je website verlaten. Met relevante afbeeldingen, videos en audio kan je ervoor zorgen dat ook jouw website interactief is. Dit doe je op een aantal verschillende wijzen. 

Het toevoegen van Video’s binnen WordPress

Het toevoegen van video’s binnen WordPress is een leuke manier om bijvoorbeeld een artikel wat je geschreven hebt verder te complimenteren met een video. Bezoekers die de voorkeur hebben om een video te zien in plaats van een artikel te lezen kunnen dan net zo goed op je website de informatie die ze zoeken vinden. Video’s kunnen op een hoop verschillende manieren gemaakt worden, van het schieten van een snelle video met je telefoon tot een video met een hoog budget. Op de volgende twee manieren kan je ze vervolgens tonen op je WordPress website.

Self hosted binnen WordPress

Binnen WordPress en de hosting kan je natuurlijk ook video’s uploaden die vervolgens bereikbaar zijn op je website. Dit heeft echter een aantal nadelen die je wellicht over het hoofd hebt gezien. Namelijk dat video’s verreweg meer ruimte in beslag nemen op je hosting, een hosting pakket van MijnHostingPartner.nl heeft standaard een hoop ruimte voor je weggezet.

Echter is het zo vol als je een hoop video’s hebt geüpload naar je hosting. Van de media wordt namelijk een backup gemaakt en het kost sowieso een hoop bandbreedte om in te laden. Dit kan een goede optie zijn wanneer je een enkele video hebt op je website. Als je echter meer van plan bent om te maken kan je dit beter op een van de onderstaande wijzen publiceren.

YouTube of Vimeo 

YouTube heeft geen introductie nodig, met de gigantische Video hosting site kan je decennia lang aan beeldmateriaal vinden. Wat begon met kleine korte videos van 10 minuten is nu uitgegroeid tot video’s van uren lang. Alles is er te vinden. Ook jouw videos die je op jouw WordPress website wilt laten zien. YouTube heeft als grote voordeel dat het en een community op kan bouwen buiten je website om wat weer bezoekers trekt. En dat Video’s niet meetellen in de gebruikte hosting ruimte.

Veel websites en bloggers die YouTube gebruiken als platform om bezoekers te trekken naar een website zijn zeer succesvol. Zie het dus als nog een kanaal waardoor je bezoekers kan trekken naar jouw website en ook met jouw videos kan ranken voor termen in de organische zoekresultaten. 

Vimeo is ook een optie die je kan gebruiken voor het tonen van video’s op je WordPress website. Echter heeft dit bij lange na niet hetzelfde bereik als YouTube kan hebben. Dit maakt het daardoor wel een goed platform om bijvoorbeeld promotie video’s te uploaden die je juist niet in het bereik van YouTube wilt hebben of niet op een dienst van Google.

Afbeeldingen binnen WordPress

Afbeeldingen zijn de meest gebruikte vorm van Media binnen WordPress, van stock afbeeldingen die je kan toevoegen om een leuke cover te maken voor je blog post. Tot product foto’s of afbeeldingen van je laatste reis. Afbeeldingen voor het web dienen wel geoptimaliseerd te worden. Een mobiele gebruiker dient ook een website snel in te kunen laden op een minder optimaal netwerk. Zorg er dus voor dat je afbeeldingen onder of nabij de 100 KB zijn om ook snel ingeladen te kunnen op mobiele netwerken. 

Dit bereik je door de hoogte en breedte aan te passen, en hem een keer door afbeelding optimalisatie tools te halen zoals TinyPNG. Dit hebben we in eerdere blog posts in detail verder uitgelegd dus zullen we in deze hierbij laten. Lees hier meer over het optimaliseren van afbeeldingen

Audio en podcasts toevoegen binnen WordPress

Audio en en vooral podcasts zijn een nieuwere media die ook veel gebruikt worden op WordPress websites. Naast de voorkeur die mensen kunnen hebben voor het kijken van een video in plaats van lezen kan het ook zo zijn dat gebruikers het liever luisteren. Denk ook hierbij aan de ontzettend snelle stijging in de verkoop van Audioboeken en de waanzinnig populaire podcasts van bijvoorbeeld Joe Rogan. 

Eerder geschreven artikelen kan je gemakkelijk omzetten naar een korte (of lange) podcast episode die je bovenaan het artikel laat verschijnen. 

Zelf hosten van Audio binnen WordPress

WordPress heeft naast de Video en afbeeldingen ook de mogelijkheid om Audio zelf te hosten op de website. Dit komt er dan als volgt uit te zien op de website zelf: 

Media binnen WordPress

Dit is een handige manier om Audio snel te uploaden naar je WordPress website. Maar niet de meest elegante of gebruiksvriendelijke. Er zijn een aantal verschillende plugins beschikbaar om audio op een leukere wijze weer te geven op je WordPress website. Of je kan dit embedden via een van de volgende manieren. 

Podcasts invoegen via Sound Cloud of andere media

Podcasts kan je op een hoop andere platformen ook weer uploaden om weer te geven in je website. Bekende platformen hiervoor zijn Google Podcasts, Soundcloud en Spotify. Hierna kan je de podcast vervolgens embedden in je website. De podcast kan je ook uploaden op je eigen webhosting om die vervolgens te publiceren via Google Podcasts. Meer informatie lees je daarover ook op de handleidingen van Google zelf. 

Deze embed actie geeft je naast alleen de audio balk ook een leuk plaatje van de podcast en een handige interface voor het luisteren van een podcast. Iets wat natuurlijk alleen maar in het voordeel werkt wanneer je luisteraars vast probeert te houden.

En dat waren alle tips die MijnHostingPartner.nl voor je heeft uitgezocht bij het hosten van Audio, Video en afbeeldingen op je website. Mocht je verder nog vragen hebben dan kan je altijd bij ons in de kennisbank kijken. Hier hebben wij vele artikelen toegewijd over het werken en beheren van media in je hosting.