Wat zijn SSL certificaten?

Bekijk ook eens een onderstaande artikelen

MijnHostingPartner22-11-2021

Wat is een Niche

Een niche is een focus op een bepaald onderwerp of tak binnen internet marketing.
Lees meer
MijnHostingPartner29-08-2020

Een blog beginnen

Om een blog te beginnen heb je niet zoveel nodig. Een webhosting pakket een
Lees meer
MijnHostingPartner10-02-2019

Umbraco Content Management Systeem

Umbraco Content Management Systeem Umbraco is een populair Content Management
Lees meer
MijnHostingPartner28-05-2020

Wat zijn SSL certificaten?

Het is steeds belangrijker om tegenwoordig een SSL certificaat op je website te hebben.Je komt hiermee namelijk hoger in de Google ranking te staan en je zie een slotje staan in de url balk van je website.

Wat zijn SSL certificaten?


Tegenwoordig is het belangrijk om een SSL certificaat te hebben. Indien je dat niet hebt dan zullen browsers zoals Google Chrome en Mozilla Firefox een melding geven dat je website onveilig is.In deze blog post behandelen wat een SSL certificaat precies is.

Wat is een SSL certificaat

Voordat je een SSL certificaat aanschaft op je hosting is het belangrijk dat je weet wat het precies inhoudt. SSL staat voor Secure Sockets Layer en wordt gebruikt om een veilige verbinding tot stand te brengen.

Je krijgt dan in feite een extra laag die tussen de server en de browser komt. Dit zorgt ervoor dat de verbinding die je maakt met de website encrypted is.

Je kan een website die een SSL certificaat gemakkelijk herkennen door het slotje dat er naast staat.Als je er dan op klikt zal je zien dat de verbinding beveiligd is.

Hier onder vind je een video waar het nog wat duidelijker in uitgelegd wordt.

Wat voor soorten certificaten zijn er?

Er zijn verschillende soorten SSL certificaten die je op je website kan zetten.Het meest gebruikte certificaat is het DV SSL certificaat.

DV SSL

Met dit certificaat kan je het hoofd domein en de onderliggende bestanden op je hosting beveiligen.

Dit is een certificaat wat alleen wordt gevalideerd op basis van je mailadres.

Wildcard SSL

Het kan natuurlijk ook zijn dat je heel veel subdomeinen op je webhosting hebt draaien.De prijs kan behoorlijk hiervoor oplopen als je alleen maar DV certificaten hiervoor aanschaft.

Gelukkig is hier een ander soort ssl certificaat voor die men een wildcard certificaat noemt.Niet alleen beveilig je hiermee je hoofd domein maar ook alle onderliggende subdomeinen.

Mocht je veel gebruik maken van subdomeinen die ook een veilige verbinding nodig hebben dan is dit de beste optie.

Multi domein SSL

Dit kan wellicht een wat verwarrend certificaat zijn.Op het eerste oog lijkt deze hetzelfde als een wildcard certificaat.

Het verschil tussen een wildcard certificaat en een multi domein certificaat ligt voornamelijk aan de content.Een multi domein SSL is namelijk bedoeld voor websites met de zelfde content.

Stel je hebt 2 domeinen waar allebei de zelfde inhoud op staat bijvoorbeeld mijnhostingpartner.nl en mijnhostingpartner.eu.Als je ze beide beveiligd wilt hebben dan kan je hiervoor een multi domein certificaat voor aanschaffen.

Het is dan wel belangrijk dat je rekening houdt dat www en non www hierbij als 2 websites worden gezien.

EV SSL

Dit is het meest uitgebreide certificaat wat er op het moment ter beschikking is.We raden dit altijd aan om dit te nemen bij webshops of andere websites waar gevoelige informatie op staat.

Dit zijn certificaten die namelijk door Comodo zelf gevalideerd worden.De validatie hiervoor is erg uitgebreid en gaat over bedrijfsnaam, email, en telefonische bevestiging.

Om deze reden is de levertijd van het certificaat ook wat langer dan gemiddelde certificaten.Je dient hierbij rekening te houden met minimaal 1 week voordat het certificaat actief is.

Let's encrypt

Dit is een basis certificaat die je op je website kunt hebben en wordt ook vaak afgeraden.Het let's encrypt certificaat is namelijk volledig gratis en dient hierdoor ook eens per 3 maanden vernieuwd te worden.

Er wordt bij aanvraag van dit certificaat verder vanuit let's encrypt geen controle gedaan naar het domein.Hierdoor kan vrijwel iedereen aan dit certificaat komen en we raden ook af om hier gebruik van te maken als je een eigen bedrijf hebt.

Als je een eigen hobby website hebt of een website waar geen belangrijke gegevens op staan dan is dit uiteraard wel een alternatief.Je kan dan goedkoop een eigen website bouwen en veilig op je hosting plaatsen zonder je ergens zorgen om te maken.

Mijn site is na activatie nog niet beveiligd

Het kan zijn dat nadat je het certificaat geactiveerd hebt dat je nog altijd de melding ziet dat het onveilig is.Als eerste dien je dan te controleren of je wel https:// voor je website hebt staan.

Wanneer dit niet zo is kan je dit nog toevoegen in je zoekbalk en dan zal je op de veilige website komen.Als je al op een https verbinding zit maar je krijgt nog altijd de melding dat je verbinding onveilig is dan kan je op F12 drukken.

Je zal dan als het goed is een melding naar boven zien komen die er ongeveer zo uit ziet.

Wat zijn SSL certificaten?

Indien je dit naar boven ziet komen dan zul je in je database moeten controleren of de links wel naar https verwijzen.In onze kennisbank kan je hier een uitgebreid artikel over vinden: Mijn website is niet volledig beveiligd (Mixed Content controleren)

Na bovenstaande controle en aanpassing zal je zien dat je website hierna weer over een veilige verbinding te bereiken is.

Mocht je verder nog vragen hebben dan je altijd kijken of er een chat medewerker aanwezig is.Indien er niemand op de chat aanwezig is kan je een ticket aanmaken via ons ticket systeem.Contact via Facebook of Twitter is ook mogelijk.