Website maken met minimale investering

Bekijk ook eens een onderstaande artikelen

MijnHostingPartner15-05-2024

Hoe maak je een goede FAQ-pagina voor je website?

Een FAQ-pagina is een essentieel onderdeel van elke website. Het biedt bezoekers
Lees meer
MijnHostingPartner04-08-2021

3 tips om de User experience voor websites te verbeteren

Met een website heb je altijd wel de mogelijkheid om bij te houden hoe een
Lees meer
MijnHostingPartner26-11-2019

Phishing gebeurt steeds vaker over WhatsApp en SMS

Phishing gebeurt steeds vaker over WhatsApp en SMS Oplichters proberen steeds
Lees meer
MijnHostingPartner21-05-2022

Website maken met minimale investering

Iedereen kan een droom hebben voor een bepaalde website, of dit nu een van je passie projecten is waarmee je bijvoorbeeld jouw beste tips deelt van je favoriete hobby. Dit kan ook een website voor je nevenactiviteit zijn, of voor jouw volgende startup die je start vanaf de zolderkamer. Een website kan gemaakt worden en onderhouden voor elk budget. Met een hosting pakket van MIjnHostingPartner.nl kan je voor minimale investering ook beginnen aan jouw website. Laten we eens kijken hoe je dit kunt gaan doen en met welke tools!

Het zelf maken van de website, welke onderdelen komen hierbij te kijken? 

Wanneer je een website wilt voor minimale investering dan zal je uiteraard zelf aan de slag dienen te gaan, met enig huiswerk is door iedereen een website op te zetten. Dit kan je doen door het gebruiken van bepaalde software, de hosting space die je krijgt bij het aanschaffen van een pakket is een blank canvas. Zelf is dus in te richten hoe je dit wilt gaan gebruiken, de meeste gebruikers en webmasters kiezen ervoor om niet zelf geheel de website op te zetten met het schrijven van code. Maar om te gaan gebruik maken van een Content Management Systeem. Zoon systeem staat je in de meeste gevallen niet alleen toe om jouw content of inhoud van de website te beheren. Maar ook meer en meer om de gehele website te beheren. Van het uiterlijk of de voorkant tot de inhoud en nog veel meer. Er zijn een aantal verschillende Content Management Systemen, laten we die hieronder even kort toelichten.

Een website Content Management Systeem kiezen

De Content Management Systemen die ondersteund worden bij MijnHostingPartner.nl zijn Open Source of gratis te gebruiken, Closed Source zijn er natuurlijk ook. Maar die houden de hosting bij hun eigen platforms. De meest populaire Content Management Systemen zijn eenvoudig in gebruik, snel en geschikt voor vele verschillende soorten websites. Voorbeelden hiervan zijn WordPress, Drupal, Joomla, Pico, of Umbraco. De lijst gaat nog wel even door, als je in de kennisbank een kijkje neemt dan zie je ook vele verschillende opties hiervoor terug. Als je wilt besluiten tussen een Content Management Systeem dan kan je altijd even met een subdomein het een en ander uittesten voordat je de uiteindelijke beslissing maakt. De meeste beginners starten met het WordPress Content Management Systeem, aangezien een thema en plug-in zo geïnstalleerd is. Waarmee je direct de gehele website op een visuele manier mee kunt aanpassen. 

En ook niet onbelangrijk, de content van een WordPress website is net zo te maken als bijvoorbeeld een Word document. En daardoor bij vrijwel iedereen al bekend. 

Jouw uitstraling en logo zelf maken

De uitstraling van een website kan binnen WordPress met een kant en klaar thema geregeld worden, neem simpelweg een kijkje nadat WordPress geïnstalleerd is in de administrator omgeving bij de nieuwe thema’s. En je ziet gelijk duizenden gratis thema’s voor je klaarstaan. Kijk altijd naar het aantal reviews en de update frequentie van de thema’s. Dit is namelijk belangrijk voor de veiligheid, snelheid en algemene betrouwbaarheid van je website. 

Met een thema is met een druk op de knop de lay-out van jouw website om te zetten, alle elementen worden dan in een keer aangepast. Zoals ook het lettertype, de kleuren en elk individueel blok op je website pagina’s. Dit is dus ideaal voor degenen die hier niet veel tijd mee kwijt willen zijn. Indien je hier echter wel enige tijd aan wilt spenderen  of ook budget dan is vrijwel elk element verder wel zelf aan te passen, of zelfs ook thema’s aan te schaffen via derde partijen.

Logo en enige afbeeldingen zijn ook zelf eenvoudig te maken, dit kan je doen door een open source afbeelding  of uitlijning enigszins aan te passen met een eigen naam hieronder zetten. Kijk alleen ontzettend goed uit dat dit ook toegestaan is met de afbeelding en vraag dit desnoods even na bij de eigenaar. Dit kan namelijk een dure grap worden als je dit doet zonder toestemming. Bescherm je website dus door overal schriftelijke bevestiging en zekerheid van te hebben. 

Aan de slag met de inhoud van je website

De inhoud van een website zal altijd nog het meeste werk zijn voor elke website. Teksten schrijven, artikelen aanmaken of anderzijds zorgen voor inhoud van je website gaat nu eenmaal een hoop tijd inzitten. Geld investeren hoeft hier niet perse in. Maar het zal wel nodig zijn om hierin voldoende tijd te investeren. 

Kijk dus naar wat voor inhoud je op de website wilt hebben, en hoe je dit wilt gaan inrichten. De inhoud van je website bepaalt tevens je Google Positie, de populariteit van je website en vele andere factoren. Besteed hier dus altijd voldoende aandacht aan om hier het meeste uit te halen. Ga jij met deze tips ook jouw website starten? Neem dan nu jouw hosting pakket af voor jouw volgende project!