Wat kost het hosten van een website?

Bekijk ook eens een onderstaande artikelen

MijnHostingPartner10-02-2021

Inspelen op de seizoenen met je website

Verschillende sporten bedrijven en blogs moeten inspelen op de seizoenen om
Lees meer
MijnHostingPartner19-10-2017

Nieuwe layout en wijzigingen aan pakketten

Nieuwe layout en wijzigingen aan pakketten MijnHostingPartner.nl is al geruime
Lees meer
MijnHostingPartner09-02-2019

PHP 7 en de voordelen

PHP 7 en de voordelen Standaard worden bij alle nieuwe hosting pakketten van
Lees meer
MijnHostingPartner03-02-2023

Wat kost het hosten van een website?

De kosten van het hosten van een website zijn afhankelijk van een aantal zaken, bij MijnHostingPartner.nl hebben we een voordelig pakket voor je klaarstaan waar je direct mee aan de gang kan. Laten we de keuzes en kosten hiervan behandelen in deze blog post!

De eerste kosten bij het hosten van een website, de domeinnaam

Een domeinnaam is jouw adres op het internet, een domeinnaam is zelf vrij te kiezen en te registreren. Zolang deze nog niet door een andere partij is vastgelegd. Bedenk dus jouw domeinnaam en controleer gelijk of deze nog vrij is. Het kan soms snel gaan of jouw gewenste domeinnaam is al geregistreerd. Wees er dus snel mee zodra je er een hebt bedacht! 

De kosten van een domeinnaam zijn afhankelijk van de gekozen extensie, wanneer je bij MijnHostingPartner.nl een domeinnaam vastlegt die eindigt op .nl .be of .eu betaal je het eerste jaar maar €2,50 ex btw. En hierna voor de verlenging €7,- ex btw. Kijk voor de actuele prijzen op onze website door simpelweg jouw gewenste domeinnaam in te voeren. Je ziet dan gelijk de kosten hiervan terug.

Verder is een domeinnaam een jaarlijks terugkerend iets, alsook vrijwel al onze pakketten die hieronder verder behandeld worden. We krijgen vaker de vraag of de kosten van een domeinnaam eenmalig zijn, dit is dus echter niet het geval. Zodra je een domeinnaam niet jaarlijks verlengd, dan zal hij na een quarantaine periode weer vrij op de markt komen. En is hij door iedereen weer vrij te registeren. Gelukkig versturen wij tijdig en meervoudige e-mails hiervoor die je hieraan herinneren. 

Gratis Open Source Content Management Systemen

Na het kiezen van je domeinnaam is de volgende stap het kiezen van het achterliggende systeem van je website, het is tegenwoordig niet meer nodig om code te kloppen om een website te maken. Maar dit kan eenvoudig geregeld worden met een Content Management Systeem of CMS als afkorting. Gratis Open Source Content Management Systemen stellen je in staat om zonder bijkomende kosten voor de software een website zelf te maken.

Enige populaire Content Management Systemen zijn WordPress, Joomla en Umbraco. Waarbij je met WordPress en Joomla ook toegang hebt tot vele duizenden gratis te gebruiken thema’s en plug-ins. Waarmee je jouw website eenvoudig je eigen kan maken. En met een druk op de knop de gehele layout en design kunt aanpassen naar wens. Alsook extra functionaliteit kunt toevoegen met een plug-in. 

Pakketkeuze bij het gekozen Content Management Systeem 

Zodra je de keuze hebt gemaakt voor het Content Management Systeem kan je aan de slag met een pakketkeuze, dit zijn de enige kosten die je hebt met het hosten van een website, samen met de domeinnaam registratie kosten. Wanneer je het zo voordelig mogelijk wilt houden dan kan je kiezen voor een regulier Totaal Hosting pakket. Voor de laagste prijs heb je dan een stabiel en voordelig pakket voor het hosten van je hobbymatige website of kleine portfolio. Wanneer je echter voor een zakelijk doeleinde een website wilt gaan starten of hosten dan is het aangeraden om voor een Totaal SSD pakket te kiezen. Het verschil hierin is de opslagmethode van de data, waar een SSD net zoals bij een laptop vele malen sneller is dan een traditionele harde schijf waar het totaalpakket op wordt opgeslagen.  En dus profijt oplevert voor de snelheid van je website, wat een heleboel voordelen kan geven. 

Wanneer je de keuze maakt voor een .NET Content Management Systeem dan zal je het best kunnen kiezen voor een van onze .NET pakketten. Deze pakketten geven je de kans om te hosten met de voordeligste Windows hosting van Nederland. Zonder in te leveren op de kwaliteit met een eigen dedicated application pool en eigen resources. 

Overige kosten die optioneel erbij komen

Met een pakket en domeinnaam ben je dus eigenlijk in de meeste gevallen al klaar, je hebt met een totaalpakket alles wat je nodig hebt om een website op te zetten. Zoals maar liefst 25 GB aan totale schijfruimte, email, databases en verschillende tools om je op weg te helpen. Er zijn altijd echter ook mogelijkheden om je pakket verder uit te breiden. 

Wanneer je diensten of producten wilt aanbieden op je website dan is het ook raadzaam om een betaald SSL certificaat bijvoorbeeld aan te schaffen. Dit is het welbekende slotje in de browser en is verplicht zodra er ook maar iets aan persoonlijke informatie ingevoerd kan worden op je website. Bijvoorbeeld dus al met een contactformulier. Met het standaard pakket heb je de mogelijkheid om zelf dit verder te regelen met een gratis certificaat. Echter zit hier verder geen garantie op. In deze kan je dus ook kiezen voor een SSL certificaat van Sectigo. Wil je meer weten over de voordelen van een betaald SSL certificaat? Lees dan onze eerdere blog hierop terug. 

Verder kan je ook buiten ons extra kosten hebben, denk bijvoorbeeld aan de kosten van een betaald thema voor WordPress of Umbraco. Of een premium plugin die meer aansluit op je wensen. Het is daarom vaak handig om even onder elkaar te zetten wat je voor extra kosten verkiest voor een website. Zodat je dit helder op een rijtje hebt. 

Hoe heb jij jouw website het voordeligst gemaakt? Laat het ons weten!