Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Wachtwoord Generator bij MijnHostingPartner

Wachtwoord Generator bij MijnHostingPartner
MijnHostingPartner

Wachtwoord Generator bij MijnHostingPartner

Wachtwoord Generator

Wachtwoorden vul je constant in en is voor online gebruik niet meer weg te denken. Het is dan ook belangrijk om sterke wachtwoorden te gebruiken voor de veiligheid van je gegevens en je website. Bij MijnHostingPartner.nl hebben wij sterke eisen aan een wachtwoord. Het gebeurt namelijk nog te vaak dat er klanten zijn die gebruik maken van wachtwoorden zoals ‘wachtwoord12’ en ‘Welkom45’ etc. Dit is geen goede zet.

We realiseren dat het soms moeilijk kan worden om een wachtwoord te verzinnen. Daarom hebben wij de wachtwoord generator ontwikkelt die door iedereen gebruikt kan worden. Dit is een tool die wij zelf ook voortdurend gebruiken bij het aanmaken van hosting spaces en wanneer wij installaties uitvoeren voor klanten. Zo houden wij de wachtwoorden altijd uniek en veilig.

In de wachtwoord generator heb je een paar opties om een wachtwoord aan te maken.

Wachtwoord Generator bij MijnHostingPartner

Zoals je ziet kan je selecteren hoeveel karakters je wilt hebben voor het wachtwoord. Wanneer je een email account aan wilt maken dan kan je standaard al de optie 12 aanklikken. Wij vereisen namelijk 12 tekens voor een email account wachtwoord. Als je voor een MySQL database of een administrator wachtwoord bezig bent dan is het wijs om 24 karakters te selecteren. Voor je database zal je dit niet vaak nodig hebben over het algemeen. Dus dit wachtwoord kan erg sterk zijn zonder enige hinder.

Verder zijn nog het soort tekens te selecteren, voor bepaalde wachtwoorden is het niet wenselijk om er vreemde tekens erin te hebben. Er bestaat een kans dat dit niet herkend wordt. Een / \ wordt niet geaccepteerd in de databases bijvoorbeeld.

Nu komt natuurlijk de vraag: hoe onthoud ik deze lastige wachtwoorden?

Dit is een vraag waar meerdere oplossingen voor bestaan. Je kan dit opslaan op een veilige plek offline of gebruikmaken van een wachtwoord tool. Zelf is er ook met ‘7 Zip’ een gecomprimeerde map aan te maken waar je de wachtwoorden in bewaard. Op deze map is dan een master wachtwoord in te stellen met AES – 256 versleuteling. Tip: Bewaar dit dan niet online!