Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Nederlandstalige website starten

Nederlandstalige website starten
MijnHostingPartner

Nederlandstalige website starten

Met een website kan je ervoor kiezen om dit in elke taal die je leuk vindt te maken. Het is echter afhankelijk van een aantal kernzaken waar je de keuze mee maakt. In deze blog posts geven we een aantal tips en lichten het een en ander toe bij de keuze voor een Nederlandstalige website te starten. 

Nederland is een klein land, met ~ 17 miljoen inwoners is het maar een klein land in vergelijking met onze buren zoals Duitsland. Je zal dus altijd beschikken over een minder grote doelgroep dan als je dit bijvoorbeeld in het Engels zou doen. Echter heeft een Nederlandstalige website een aantal scherpe voordelen. Laten we deze verder behandelen in dit artikel over hoe een Nederlandstalige website in zijn werk gaat. 

Backend of Content Management Systeem in het Nederlands

Met een website in het Nederlands is het natuurlijk ook fijn voor jezelf om de backend in het Nederlands te hebben. Niet alleen zijn zaken op de frontend dan ook gelijk in het Nederlands verwerkt. Maar ook vindt ik dit zelf prettiger werken wanneer je met een Nederlandstalige website aan de slag bent. Je hoeft niet te wisselen tussen talen. Wat fijner is in mijn ogen. Dat is natuurlijk ook een kwestie van persoonlijke voorkeur. 

Een Content Management Systeem is een manier waarop de website gemaakt wordt. Het is met een CMS ook gemakkelijk om een website te maken over het algemeen. Er zijn namelijk voor een hoop zaken geen codeerwerkzaamheden nodig. En je kan gebruikmaken van Plugins en thema’s om tot een mooi eindresultaat te komen. Veruit het populairste Content Management Systeem is op tijdstip van schrijven nog steeds het WordPress Content Management Systeem. WordPress hosting is ook geheel in het Nederlands beschikbaar om te installeren dankzij de vaak vrijwillige vertalers. Dit is natuurlijk geweldig voor degene die een Nederlandse website wilt maken en wellicht voor de eerste keer bezig gaat. Ook websites die gemaakt worden met behulp van Umbraco hosting zijn geheel in het Nederlands te gebruiken. Voor de bedrijven en websites die met het populairste systeem voor ASP.NET webhosting gebruikmaken.

De keuze voor een Nederlandstalige website – Het publiek

Verder is het publiek of het mogelijke publiek van een website ook belangrijk. Dit is echter ook sterk afhankelijk van de doelgroep of niche waar je jezelf in bevindt. Met een website voor een Nederlands product, of een Nederlands fenomeen is het uiteraard vaak logisch in welke taal een website dan over moet beschikken. Echter in een andere richting zoals het algemene onderwerp van website ontwikkeling, fietsen of ga zo maar door. Is het wellicht ook interessant om hiervoor in het Engels te schrijven. Op die manier trek je meer publiek over de gehele wereld, niet alleen in Nederland. De concurrentie die je treft in Engelstalige websites is echter groter dan dat je zou kunnen treffen voor Nederlandse websites. 

Nederlandstalige website starten

Nederland heeft echter met zijn inwoners wel een zeer groot percentage wat dagelijks gebruikmaakt van het Internet, van het gebruik van social media tot het zoeken van onderwerpen waar mensen in geïnteresseerd zijn. In de juiste niche kan je dus altijd een zeker aantal aan publiek treffen. Mits je natuurlijk gebruik maakt van advertenties, Social media en hoog staat in de organische zoekresultaten. 

Nederlandstalige website -  Het schrijven van content

Het schrijven van content in je eigen taal zal voor vrijwel iedereen gemakkelijker zijn. Met je eigen taal zal je minder spelfouten maken (als het goed is) en zal je wellicht makkelijker kunnen schrijven. In een vreemde taal of tweede taal zoals het Engels zal je wellicht fouten maken in de zinsopbouw. Of logische zaken over het hoofd zien aangezien je hier niet dagelijks mee te maken kan hebben. 

Met de internationale markt op het internet zal je echter ook vaak te maken hebben met Engels, of dit nu in de series die je kijkt is, de Social Media websites die je bezoekt of elke andere bron op het internet. Engels is hier de algemene voertaal in. Besluit dus voor jezelf of je comfortabel genoeg bent in het schrijven van Content in het Engels, en weeg dit mee in de keuze voor jouw website taal. 

Verdere voordelen van een Nederlandstalige website

Een lokale website voor een bedrijf, een portfolio voor jouw Nederlandse doelgroep en andere websites die Nederland als hoofddoel hebben zijn uiteraard beter in het Nederlands te schrijven. Wat je ook zult zien is dat je gemakkelijker in de organische zoekresultaten kunt klimmen. Aangezien over het algemeen minder concurrentie bestaat voor hetzelfde onderwerp in het Nederlands dan in het Engels. Ook dit heeft echter weer een korrel zout met zich, aangezien dit ook per onderwerp weer verschilt. Maak dus altijd voordat je aan een website begint een inventarisatie naar je mogelijke concurrentie. En het aantal zoekwoorden wat met lage competentie beschikbaar is.

Dat kan maar zo het verschil betekenen tussen een succesvolle website, tegenover het falen van een website in welke taal dan ook. 

In welke taal maak jij jouw websites? Of maak je multinationale websites? We hebben natuurlijk ook belangstelling hoe jij dit voor je ziet. En hoe jij dit hebt ervaren in jouw niche. Deel het met ons!