Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Hoe zorg ik voor een snelle WordPress website?

Hoe zorg ik voor een snelle WordPress website?
MijnHostingPartner

Hoe zorg ik voor een snelle WordPress website?

Als je gebruik maakt van een WordPress website dan wil je natuurlijk wel dat deze snel is.Daarvoor heb je onder andere snelle hosting nodig. Bezoekers van je website zullen sneller de pagina verlaten op het moment dat het te lang duurt voordat pagina’s geladen worden.

Het blijkt dat de meeste bezoekers naar een alternatief op zoek gaan op het moment dat een website er meer dan 10 seconden over doet om in te laden.Vooral als je een webshop hebt is het dus extra belangrijk om een snelle website te hebben.

Je kunt dit bereiken door verschillende zaken door te voeren. In deze blogpost zullen we aangeven wat je zoal kunt doen om je WordPress website sneller te maken.

Updates

In een eerdere blogpost hebben we vermeld waarom het belangrijk is om je website te onderhouden.Hierbij hebben we ook vermeld dat updates heel belangrijk zijn omdat hier vaak kwetsbaarheden in opgelost worden.

Bij deze updates wordt de desbetreffende plug-in of het thema dat je gebruik vaak ook sneller gemaakt.Naast de veiligheid van je website is dit nog een belangrijke reden om alles altijd up to date te houden.

Dit geldt uiteraard niet alleen voor WordPress zelf maar ook voor bijvoorbeeld je PHP versie.Als je de nieuwste versie hiervan gebruikt dan heb je direct de nieuwste en snelste versie beschikbaar.

Je kan dit bij MijnHostingPartner gemakkelijk instellen via het control panel onder het kopje websites.Je drukt dan op je eigen domein en gaat vervolgens naar extensions en hier kan je de nieuwste versie kiezen.

Voor een uitgebreid artikel met screenshots erbij kan je het beste de onderstaande pagina erbij pakken.PHP versie selecteren.

De juiste hosting

Het allerbelangrijkste is wellicht het kiezen van de juiste webhosting voor je website.Je kan kiezen om voor de goedkoopst mogelijke optie te gaan en geen gebruik te gaan maken van SSD hosting.

Echter is dit af te raden aangezien een SSD schijf een heel groot verschil kan maken voor de snelheid van je website.Het is namelijk zo dat een SSD 40 tot 60 procent sneller is dan een normale harde schijf.

Wat tegenwoordig ook steeds populairder wordt is Managed WordPress Hosting. Hierbij wordt je website door ons regelmatig bijgewerkt naar de laatste stabiele versie van Wordpress en draai je ook nog eens op een SSD schijf.

Deze zorgen worden met Managed Wordpress dus volledig voor je uit handen gehaald. Een prettige gedachte.

Oorzaken van een langzame WordPress website

Het is niet alleen belangrijk om een langzame website sneller te maken maar het is ook belangrijk om te weten waar de oorzaak precies ligt.Er zijn veel verschillende oorzaken voor een trage WordPress website bijvoorbeeld te grote afbeeldingen.

Je wilt wel dat alle afbeeldingen op je website mooi zijn maar het is niet de bedoeling dat deze vertraging veroorzaken.Daarom is het belangrijk om een afbeelding niet groter te maken dan 100KB en niet breder dan 1000 pixels.

Ook is het slim om gebruik te maken van het JPG formaat.Zo blijven je afbeeldingen goed van kwaliteit en niet te groot in om te laden.

Ook kan het zijn dat je veel plug-ins op je website hebt draaien die je niet meer gebruikt.Dit kan ook een oorzaak zijn van een trage website. Het is aan te raden om ongebruikte plug-ins altijd te verwijderen.

Indien je video’s op je website hebt staan dan kan dit ook een reden zijn dat de website traag is. Video's nemen namelijk veel ruimte in.Het is dan ook aan te raden om video's via Youtube of Vimeo in te laden.

Plug-ins

De meeste Plug-ins die zogenaamd je WordPress website sneller maken kan je eigenlijk het beste vermijden.Vaak maakt dit geen verschil op je WordPress website.

De plug-in die je echter wel hiervoor kan gebruiken is WP Super Cache.Dit is een plug-in die statische HTML pagina's genereert op basis van je dynamische pagina's.

Hiermee zal je merken dat je website direct een stuk sneller dan eerst is.Dit zal veel voordelen hebben voor de bezoekers die naar je website komen omdat ze nu makkelijker door je site kunnen navigeren.

Je kan hiervoor ook een alternatief gebruiken genaamd GZIP, dit kan je activeren in de web.config.In onze kennisbank kan je een artikel vinden over hoe je dit precies kan doen: Gzip activeren.

Foutmeldingen

Het kan ook komen dat een trage pagina veroorzaakt wordt door een foutmelding.Denk hierbij bijvoorbeeld aan een afbeelding die niet gevonden wordt. Je krijgt dan een 404 error.

Je zal hierbij niet een groot bericht op je scherm krijgen maar je dient hiervoor op F12 te drukken.In de webbrowser zal je dan een foutmelding naar voren zien komen.

Je dient dan verder te controleren of de afbeelding ook daadwerkelijk op je hosting staat of niet.Wanneer de afbeelding er niet tussen staat kan je deze uiteraard gewoon weer uploaden naar je website.

Als deze er wel in staat dan dien je verder in je database de link hiervan te controleren.Indien de link niet goed staat dien je dit zelf nog te controleren en eventueel aan te passen.

Schakel een expert in

Als je beginnend WordPress gebruiker bent dan kunnen alle bovenstaande zaken behoorlijk lastig zijn om uit te zoeken.Een optie is natuurlijk om hiervoor een expert in te schakelen op het gebied van WordPress.

Bij MijnhostingPartner.nl gaan we als webhoster vaak net dat stapje verder.Bij ons heb je ook de mogelijkheid om een Wordpress expert in te schakelen.Zie deze link voor de prijzen: Totaal support.Heb je interesse maak dan even een support ticket aan..

Indien je verder nog vragen hebt dan kan je altijd kijken of er een chat medewerker aanwezig is.Contact via Facebook of Twitter is ook mogelijk.