Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Groene webhosting voor je website

Groene webhosting voor je website
MijnHostingPartner

Groene webhosting voor je website

Met jouw start-up of eigen bedrijf is het vaak een streven om Groen bestempeld te kunnen worden en jouw klanten aantonen dat je hiervoor bepaalde maatregelingen neemt. MijnHostingPartner.nl is jouw hosting partner in groene webhosting, laten we in deze blog post een kijkje nemen welke stappen wij hiervoor nemen, en hoe jij binnen jouw eigen bedrijf Groen kunt denken!

De groene hosting van MijnHostingPartner.nl 

MijnHostingPartner.nl is sinds ons begin in 2011 al Groen onderweg, en we nemen de volgende maatregelingen om ervoor te zorgen dat onze hosting Groen is.

Sinds 2011 biedt MijnHostingPartner.nl groene hosting aan, waarbij de servers draaien op energiezuinige apparatuur en groene stroom. De servers zijn ondergebracht bij Telecity, een datacenter dat wereldwijd bekend staat om zijn groene IT-initiatieven.

Compensatie en Groene Energie: MijnHostingPartner.nl compenseert de CO2-uitstoot van websites door middel van groene energie (zoals windenergie) en boomaanplant in samenwerking met The Green Web Foundation. We maken gebruik van beide methoden om de impact op het milieu te verminderen.

Voordelen voor Website-eigenaren:

Groene hosting ondersteunt het milieu en creëert een positief imago bij consumenten, wat kan leiden tot meer klanten. Uit onderzoeken blijkt dat 60% van consumenten het belangrijk vinden dat een webshop Groene energie inzet voor het leveren van hun diensten. 

De kosten van groene hosting zijn vergelijkbaar met die van traditionele (grijze) hosting. Soms kan het zelfs kosten effectiever zijn door het aantrekken van milieubewuste klanten.

Eigen maatregelingen die je zelf kan nemen om Groen te blijven

Groene hosting is natuurlijk een initiatief wat zich voornamelijk aan de achtergrond bevind, en dat wij als hosting partner voor je regelen. Zelf als bedrijf is het echter ook belangrijk om hier de nodige aandacht aan te besteden binnen je werkwijze. Aan de volgende punten kan je rekening mee houden om ervoor te zorgen dat jouw bedrijf ook naast de Groene Hosting een streep voor kan zijn op het gebied van het denken aan het Milieu. 

Verlaag je energieverbruik

Het verlagen van het energieverbruik is niet alleen goed voor de stroomrekening, maar kan dus ook ervoor zorgen dat consumenten eerder kiezen voor jouw bedrijf om zaken mee te doen. Het energie verbruik verlagen binnen je kantoorpand kan bijvoorbeeld met het vervangen van de verlichting binnen je kantoor door het gebruik van LED verlichting. Het vervangen van stroom vretende apparaten zoals een eigen server, verouderde computers, en het overschakelen op energiezuinige praktijken. Zoals de verwarming verlagen tijdens de uren dat het kantoorpand niet bemand is. 

Stimuleer een papierloos kantoor

Papier kan vrijwel in zijn geheel vervangen worden door gebruik te maken van Email, notitie, en samenwerking software. Dit is ook niet alleen eenvoudiger in gebruik, maar zorgt ervoor dat niet voor elke notitie een kladblok gebruikt dient te worden. Het samenwerken met notities en email kan ook voor een productiviteit boost zorgen, aangezien je altijd en overal hier toegang tot hebt, en binnen software zoals Trello hier eenvoudig mee samengewerkt kan worden door meerdere personen. 

Een groot item op dit actiepunt is ook het overschakelen naar Elektronische facturering, en facturen er dus uit te zenden per mail in plaats van per post. Dit kan al gauw een aardige deuk maken in je totale papier en porto kosten, wat enkel ten goede gaat van jouw bedrijf, aangezien E boekhouding pakketten ook vele malen efficiënter zijn dan handgeschreven bonnen. Het bijhouden hiervan scheelt je ook aanzienlijk minder werk, aangezien veel automatisch al kan worden ingesteld. 

Kies voor duurzame vervoersopties

Het verschepen en leveren van diensten kan vaak een aardige kostenpost worden, als ook een impact hebben op het milieu. Overweeg voor lokale diensten en services om dit over te schakelen naar E-Bikes of reguliere fietsen. In plaats van een grote dienst bus. En overweeg bestaande benzine en diesel leveranciers over te zetten naar elektrische wagens. Voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld de boodschappenleveringsdienst Picnic.  Dit is uiteraard niet voor iedere dienst of service een optie, maar kan voor vele kleine en lokale dienstverlengingen een wezenlijk verschil maken.

Investeer in hernieuwbare energie

Ook kan je zelf binnen je kantoorpand of werkplek ervoor zorgen dat je bijdraagt aan groene stroomopwekking, dit kan door zonnepanelen te installeren op bijvoorbeeld het dak. En ervoor te kiezen voor Groene energie van je energieleverancier. 

Milieuvriendelijke kantoor en bedrijfsinrichting

Binnen de levering van je diensten, producten of services kan je er ook voor kiezen om met milieuvriendelijke producten te werken. En bijvoorbeeld te kiezen voor het verminderen van het gebruik van plastic producten en over te schakelen op milieuvriendelijkere producten. Zoals composteerbare verpakking. 

Ook zoiets simpels als overschakelen op fatsoenlijke koffiemokken binnen je kantoor en glazen kan ervoor zorgen dat je al duizenden wegwerpbekertjes en meer afval kan besparen per jaar. Het drinkt niet alleen fijner, maar zorgt ook voor minder afval wat maar 1 keer gebruikt is. 

Verklein je digitale voetafdruk

Optimaliseer je website: Door je website en bestanden te optimaliseren (bijv. door compressie en caching te gebruiken), kun je niet alleen jouw website sneller maken voor je bezoekers, maar zorg je ook voor een kleinere load op de servers. Waardoor bronnen efficiënter kunnen worden geserveerd. En hier dus minder stroom op jaarbasis voor nodig zal zijn. 

Beheer data-efficiëntie: Verwijder ongebruikte bestanden, schrap overbodige data en maak gebruik van de hosting van MijnHostingPartner.nl om CO2-neutraal te opereren.

Duurzame inkoop

Verantwoorde leveranciers: Werk samen met leveranciers die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan. Kijk naar hun productieketens en certificeringen, zoals Fair Trade of Rainforest Alliance.

Lokaal inkopen: Door lokaal in te kopen verklein je de transportafstanden, wat leidt tot minder CO2-uitstoot. Ook zijn veel consumenten klaar met het altijd maar geleverde product wat uit China of andere verre landen komt. Lokale producten en diensten dragen bij aan de lokale economie, en hebben geen transportweg van vele duizenden kilometers. 

Welke stappen neem jij om Groen te blijven binnen jouw bedrijfsvoering? Of hebben we nog tips gemist? Laat het ons weten via Sociale Media!