GeoTargeting voor een website

Bekijk ook eens een onderstaande artikelen

MijnHostingPartner29-03-2021

Welk hosting pakket is het beste voor WordPress

Een WordPress website kan op veel verschillende soorten manieren gehost worden.
Lees meer
MijnHostingPartner08-03-2018

WordPress hosting jouw CMS

WordPress hosting Je eigen website maken is makkelijker dan het klinkt dankzij
Lees meer
MijnHostingPartner26-02-2021

Hoeveel inkomsten loop je mis door adblockers

Met een website kan je op meerdere manieren inkomsten binnenhalen door affilaite
Lees meer
MijnHostingPartner03-12-2021

GeoTargeting voor een website

Een website heeft vaak een land of oord op het oog waarin de focus op gelegd wordt. Dit heet GeoTargeting, en kan op meerdere wijzen worden opgevat en gedaan. In deze blog post nemen we even een kijkje hoe dit in zijn werk gaat, en hoe jij hier je voordeel mee kan doen. Laten we beginnen!

De focus van een website zal altijd te maken hebben met GeoTargeting, de wereld is namelijk niet over een kam te scheren en verschillende talen, doelgroepen en interesses zullen er altijd zijn. Een website en de domeinnaam kan daarom afgesteld worden op de GeoTargeting. Domeinnamen bestaan al geruime tijd voor vrijwel elk land. En zijn bijvoorbeeld voor Nederland .nl en België .be. Maar je hebt ook algemenere domeinnamen zoals .eu en .com, waar horen deze precies in thuis? Lees verder om meer informatie op te doen. 

GeoTargeting met een domeinnaam extensie

De meest voor de hand liggende methode die gebruikt wordt om een bepaald land te targeten is door het gebruik te maken van het land zijn TLD. Of Top level Domain, dit is voor Nederland dus .nl als voorbeeld. Het is over het algemeen vrij voor iedereen om een top level domein te registeren, bepaalde landen hebben hier wel bepaalde voorwaarden aan. Zoals het doorgeven van een burgerservice nummer, postcode of fysiek adres te hebben in het land. Of zelfs de identiteit te bezitten. Zo wordt hier controle op uitgeoefend om het domeinnaam extensie in zekere mate te beschermen. Zie het als een grenscontrole. 

Wanneer je een bepaald land dus wilt targeten dan kan je hiervoor dus de landextensie voor nemen. Dit is vaak een kleine investering om een tweede of derde extensie te bemachtigen, maar kan voor jouw bedrijf een hoop betekenen. Denk bijvoorbeeld aan het aanboren van de Duitse markt door gebruik van .de, met 80 miljoen inwoners is dit groter dan de Nederlandse markt voor een hoop sectoren. En kan hierom gebruikt worden om jouw maandelijkse omzet voor bijvoorbeeld een webwinkel tot nieuwe hoogtes te brengen. 

Met een Totaal SSD hosting pakket kan je al tot 5 domeinnamen hier standaard in kwijt, en kan je dus zonder bijkomende hogere kosten meerdere landen en dus websites voeren. 

GeoTargeting door het gebruik van taal

Taal is natuurlijk ook een duidelijke indicatie voor de GeoTargeting van een website. Het is echter vaak niet logisch in de ogen van de crawlers van zoekmachines om Nederlands tegen te komen op een .co.uk extensie voor Groot Brittannië. Pas daarom de taal van een website of de vertalingen toe waarop dit het meest passend is. Dus een internationale website in het Engels en met een .com domeinnaam extensie. Een Nederlandse versie van de website op .nl. En een Duitse website op .de. Wil je meerdere landen targeten binnen de Europese Unie dan kan je er ook voor kiezen om een .eu domeinnaam extensie te nemen. Hierop zouden dan ook meerdere vertalingen op kwijt kunnen.

Google en zoekmachines in het algemeen zijn goed in staat om zelf ook de taal en intentie van het domeinnaam te achterhalen. Zo is een Nederlandse website met .nl gewoon geschikt voor Nederland en delen van België zonder hier nog speciale zaken voor te hoeven toepassen op de achtergrond. Mocht je ervaren dat de resultaten hiervan tegenvallen dan is ook de hoofddoelgroep te selecteren of door te geven via Google Search Console. Echter is dit natuurlijk wel de vraag altijd of dit ook toegepast wordt door Google. 

Om het meeste uit een website te halen is er dus het beste voor meerdere locaties en landen verschillende vertalingen erin te zetten. Dit zorgt ervoor dat je meer publiek kan aanspreken en een grotere doelgroep kan overtuigen om aan de gang te gaan met jouw product of dienstverlening.

Er zijn ook bepaalde mogelijkheden met het vertalen van een website,  er is een standaard vertaal tool te gebruiken voor jouw teksten en content. Dit bijvoorbeeld met Google translate of andere services. En er zijn ook natuurlijk handmatige vertalers die graag voor je aan de gang gaan om jouw teksten te vertalen. Vaak is het aan te raden om een native speaker aan te nemen hiervoor. Die kunnen de bepaalde nuances beter op papier zetten dan bijvoorbeeld jezelf. 

Sluit dus nu jouw SSD pakket af om voor een scherpe prijs tot wel 5 domeinen in 1 pakket te hosten.